Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2011

ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟ ΜΕ 6 ΠΑΙΔΙΑ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2011 –ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ--


Τι και αν έχει 6 ανήλικα παιδιά και ο ίδιος έχει μείνει χωρίς δουλειά. Η ΔΕΗ προχώρησε στη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος διότι δεν μπορούσε να πληρώσει το ποσό των 1.995,42 ευρώ.Χωρίς ρεύμα από τον περασμένο Ιούλιο το σπίτι του Σωτήρη Κλάπα, στον Καρφά της Χίου, είδε τη Δευτέρα συνεργείο της ΔΕΗ να ξηλώνει και το μετρητή. Χθες που πήγε στο τοπικό υποκατάστημα για να ζητήσει διακανονισμό, τον παρέπεμψαν στα κεντρικά: «Χαλκοκονδύλη 3»!
Πενήντα χρόνων ο ίδιος, αναλαμβάνει οικοδομικές εργασίες δημοσίων έργων. Από τον περασμένο Οκτώβριο όμως, όταν τελείωσαν οι εργασίες στο έργο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη νότια Χίο, κανένα άλλο δημόσιο έργο δεν ξεκίνησε στο νησί για να μπορέσει να πιάσει δουλειά.



«Μέχρι πέρυσι είχα δουλειά. Κάναμε τον ΧΥΤΑ, νωρίτερα το φράγμα στον Κατράρη. Ενα χρόνο τώρα μας βρήκε η αναμπουμπούλα», μας λέει. Ενώ ακόμη ένα έργο, αυτό του ΧΥΤΑ στη βόρεια Χίο, που περίμενε να ξεκινήσει, είναι επίσης παγωμένο.


Θύμα της οικονομικής κρίσης, αυτός και η οικογένειά του, με τη μεγάλη κόρη στα 22 της χρόνια επίσης άνεργη, αφού έχασε τη δουλειά της στο νοσοκομείο όπου δούλευε με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Η γυναίκα του έπαιρνε σύνταξη πολύτεκνης μητέρας, αλλά και αυτή της την κόψανε, μας λέει.


«Είναι 6 παιδιά. Το μεγαλύτερο 22, το μικρότερο 9. Φαντάσου να θέλουν να διαβάσουν και να ανάβουμε 2-3 κεριά στο σπίτι», μας λέει και ένας κόμπος στέκεται στο λαιμό του.


Στο πλευρό του πολύτεκνου πατέρα βρέθηκαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που ενημερώθηκαν για το συμβάν. Μάλιστα στην προσπάθεια να πείσουν για την ανάγκη επανασύνδεσης μέσω διακανονισμού, τα πνεύματα οξύνθηκαν και κλήθηκε από τη ΔΕΗ η αστυνομία, χωρίς όμως να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.


Το μόνο που τελικά αποδέχτηκαν στη ΔΕΗ είναι να συντάξει αίτηση ζητώντας ένα διακανονισμό με 300 ευρώ το μήνα. Να σημειωθεί ότι η δημοτική παράταξη του Δήμου Χίου, Λαϊκή Συσπείρωση, έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου το βράδυ της Δευτέρας, με αίτημα να αφαιρεθούν από το λογαριασμό τα δημοτικά τέλη. Από τη δημοτική αρχή Χίου δόθηκε η υπόσχεση να βοηθήσει η Πρόνοια έτσι ώστε να μπορέσει η οικογένεια να συγκεντρώσει τα χρήματα για την επανασύνδεση.


Του Θ. ΠΥΛΙΩΤΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΠΡΕΖΑ TV
28-9-2011

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

min do kana poytanas gio na grapsi as min ekane tosa paidia , gamoxristi se 10 xronia oi albanoi tha einai perisoteroi apo emas

Ανώνυμος είπε...

μαλ'στα... εσενα δλδ το προβλημα σου ειναι που σε 10 χρονια οι Αλβανοι θα ειναι περισσοτεροι απο μας

δλδ αν σε 10 χρονια ειμαστε περισσοτεροι απο τους Αλβανους, δουλευουμε για 100 ευρω/μηνα και δεν θα εχουμε να φαμε χωρις σχολεια και νοσοκομεια, δεν θα εχεις προβλημα, ετσι?

αει σοβαρευτειτε, σουργελα του Καρατζαφερη, μας γαμανε τα αφεντικα, εχουμε και σας τα τσουτσεκια να λετε τις πιπες σας

αει σιχτηρ απο δω βλαμμενο

ΥΓ. δεν ξερω αν πηγες σχολειο πανιβλακα, αλλα μαθε πως οι Κινεζοι ειναι ηδη 1,5 δισεκατομμυριο, ειναι περισσοτεροι απο μας! αντε βαλε τα κλαματα τωρα...

Ανώνυμος είπε...

Οπα ρε 1.56 κι αμα τα χει κανει με Αλβανιδα ποιο ειναι το προβλημα σου.Τι μπασταρδορατσα που ειναι οι φασιστες τελικα.

Ανώνυμος είπε...

3:29 ρισπέκτ!

Ανώνυμος είπε...

Και ναι, ας μην τα έκανε. Ποιός νοήμων άνθρωπος κάνει πλέον έξι παιδιά;;;
Είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι θα πεινάσουν.
Εδώ πεινάνε πλέον άτομα χωρίς παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

1.56 τι πραμα ειστε εσεις οι φασιστες. αποπροσανατολισμος στο μεγαλειο του. μπραβο παντως. εγραψες μονο 3 γραμμες (και αυτες greeklish) και σε πηραν ολοι χαμπαρι. δεν μου λες οι ακροδεξιες καταβολες επιτρεπουν να μην γραφεις στην γλωσσα σου? δεν αποτελουν βιασμο της ελληνικης γλωσσης, που θα ελεγε και ο αδωνις, τα greeklish ? ΥΓ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΩΝΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ