Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2011

ΜΠΑΡΑΖ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ-80 ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΒΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ


ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΡΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ..
Η κλιμάκωση της ύφεσης και η αύξηση της ανεργίας φαίνεται να συνοδεύονται και από ένα νέο, καθημερινό φαινόμενο: τις ρατσιστικές επιθέσεις στο κέντρο και την περιφέρεια της Αθήνας από οργανωμένες, ακραίες ομάδες.Οι καταγγελίες για βιαιοπραγίες και βαρύτατους τραυματισμούς αλλοδαπών, με κριτήριο το χρώμα του δέρματος, εκτείνονται πλέον από τις φτωχογειτονιές του Αγίου Παντελεήμονα μέχρι τις αγροτικές περιοχές της Κορίνθου. Οι ρατσιστικές ομάδες δεν δίστασαν να επιτεθούν την περασμένη Παρασκευή σε συγκεντρωμένους στην κεντρική πλατεία Ασπροπύργου, που εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους στους μετανάστες.



Ογδόντα επιθέσεις, μόνον εναντίον Πακιστανών, σημειώθηκαν τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της πακιστανικής κοινότητας. Στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο, έγινε διήμερο μπαράζ στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου με τραυματίες 17 Πακιστανούς, που νοσηλεύονται στο Θριάσιο Νοσοκομείο, και την καταστροφή 35 σπιτιών όπου αυτοί έμεναν, στις υποβαθμισμένες συνοικίες (Γκόριτσα, Ανω Φούσα). Σύμφωνα με την Κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό», οι επιτιθέμενοι στη διάρκεια των εφόδων πυροβολούσαν.


Στο συλλαλητήριο συμπαράστασης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στην πλατεία Δημαρχείου Ασπροπύργου, συμμετείχαν εργαζόμενοι του Θριάσιου, εκπαιδευτικοί, μέλη της Κίνησης. Απέναντί τους εμφανίστηκε ρατσιστική ομάδα περίπου 20 ατόμων, χαιρετώντας ναζιστικά, πετώντας κροτίδες και μπουκάλια. Ακολούθησε συμπλοκή. Τελικά οι διαμαρτυρόμενοι, σχηματίζοντας πορεία, κατάφεραν να φτάσουν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.


Στο κέντρο


«Ειδικότερα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και της πλατείας Αττικής, όπου διαμένουν αρκετοί πρόσφυγες αφγανικής καταγωγής, σημειώνονται καθημερινά επιθέσεις με στόχο αλλοδαπούς κατοίκους. Τα θύματα μεταφέρονται με το ΕΚΑΒ και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία» αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς ο πρόεδρος της αφγανικής κοινότητας Γ. Μοχαμαντί, αναφερόμενος σε πλήθος περιστατικών.


Στις 16 Αυγούστου, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως (σταθμός Λαρίσης), ο Αφγανός Αμπ. Ραχίμ στις 9.30 το βράδυ, δέχτηκε επίθεση από μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης. Στις 10 Σεπτεμβρίου, ο Μ. Χοσαϊνί, 15 ετών, δέχτηκε άγρια επίθεση στον Αγ. Παντελεήμονα και διακομίστηκε αιμόφυρτος. Μία μέρα πριν, ο Σ. Γολάμ Χοσαΐν, 17 ετών, ξυλοκοπήθηκε ενώ περίμενε στο φανάρι του Αγ. Παντελεήμονα για να περάσει απέναντι. Στις 10/9 ομάδα ατόμων επιβιβάσθηκε σε λεωφορείο στη στάση του Αγ. Παντελεήμονα και ξυλοκόπησαν όσους αλλοδαπούς βρήκαν μπροστά τους.


Αυτά είναι ορισμένα από τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί στην Αστυνομία. Αν και οι επιθέσεις συγκεκριμένων ακραίων ομάδων γίνονται καθημερινά ολοένα και πιο άγριες, καμιά ενέργεια της Αστυνομίας δεν έχει γνωστοποιηθεί...».


Η Υπατη Αρμοστεία


Για την έξαρση της ρατσιστικής βίας εξέδωσε ανακοίνωση και η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Καταγγέλλει ότι ο γραμματέας της Σουδανικής κοινότητας Αντάμ Σιάντ, ο οποίος ζητάει άσυλο στη χώρα μας από το 2004, δέχτηκε απρόκλητη επίθεση (την περασμένη Δευτέρα) από ομάδα πέντε ατόμων στην Καλλιθέα, την ώρα που πήγαινε στην εργασία του. «Πέραν των υβριστικών προσβολών ρατσιστικού περιεχομένου, ο Σιάντ ξυλοκοπήθηκε στο κεφάλι και στο σώμα. Κατέθεσε μήνυση στο Α.Τ. Καλλιθέας», επισημαίνεται στην καταγγελία.


Σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, το περιστατικό προστίθεται σε σειρά εγκληματικών επιθέσεων που στρέφονται κατά αλλοδαπών με μοναδικό κριτήριο το χρώμα του δέρματος ή τη χώρα προέλευσης. Επισημαίνεται επίσης ότι τέτοια φαινόμενα απειλούν τη δημοκρατική ομαλότητα και την κοινωνική συνοχή και ζητεί η Αρμοστεία τη διερεύνηση των περιστατικών ρατσιστικής βίας και την παραπομπή στη Δικαιοσύνη όσων εμπλέκονται σε αυτά.


Σύμφωνα επίσης με την Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», κάθε βράδυ (7-12) στην πλατεία Αγ. Πανελεήμονα ομάδες κυρίως ανηλίκων, οργανωμένες και κατευθυνόμενες από φασιστικές οργανώσεις, επιτίθεται, ξυλοκοπούν και μαχαιρώνουν αδιακρίτως σκουρόχρωμους μετανάστες. Αντίστοιχες επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες σημειώνονται στο Περιστέρι, στους Αγ. Αναργύρους, στον Ασπρόπυργο, στην Κόρινθο και στη Σαλαμίνα.
Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΠΡΕΖΑ TV
26-9-2011

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑΡΑΖ & ΠΡΟΓΚΡΟΜ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ, ΛΗΣΤΕΙΩΝ ΒΙΑΣΜΩΝ ΑΠΑΓΩΓΩΝ & ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΟΝΟ ΕΠΙΘΈΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ , ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΗΤΙΡΊΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΤΟΥΣ.....

Ανώνυμος είπε...

ου στο διαολο ρε σκατόψυχε . Νομίζεις οτι αυτούς που κάνουν "απαγωγείς κ ληστείες" μπορούν να τους αγγίξουν οι φίλοι σου. Αυτοί δίνουν μάλλον εντολές στους δικούς σου να κάνουν αυτά που κάνουν. Τον άνθρωπο όμως που δεν έχει να φάει και εργάζεται σε - πραγματικά - αντίξωες συνθήκες για δεκάρες , ξέρει να του παίζει το μαχαίρι. Τσάμπα μάγκες .
ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ. Τράβα να φυλάξεις τα αφεντικά σου τώρα, υπανθρωπε.

Ανώνυμος είπε...

Απλώς μετράω τις απωλίες απο τους ΜΕΝ & τους ΔΕ .....
Εξάλλου φαίνετε ποιοί είναι οι "ρατσιστές" (είστε ρατσιστές με τους Ελληνες), οι Ανθέλληνες και ούτο καθεξής.....

Ανώνυμος είπε...

ναι, έχουμε πήξει στη δολοφονία και στο βιασμό. δίπλα μας σκοτώνουν κόσμο και βιάζουν.

κρεμάλες.. ;)

Ανώνυμος είπε...

ναι ρε! ειμαι ρατσισταρος με τη τροϊκα και με τους αμερικανους και με τους Ελληνες τους στηριζουν!

εχεις προβλημα ηλιθιε 12.49?


ΥΓ. αν εχεις προβλημα, αλλαξε σερβιετα...

Ανώνυμος είπε...

Είδες.... έλα στην παρέα μας .... το ίδιο και το αυτό είμαστε....

Ανώνυμος είπε...

Πάντως χαίρομαι που ξεχειλίζεις απο ανθελληνικά αισθήματα... με κάνεις και αισθάνομαι ακόμα περισσότερο διακαιωμένος.... :) Οι προθέσεις σας είναι εναντίων των Ελλήνων & κάθε τι Ελληνικού.... Η μάσκα σας πέφτει.....