Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2011

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΝΟ


Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας των ναυτεργατών, υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη σημερινή συνάντησή της με την ΠΝΟ. 
    Η κα Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ θα συγκεντρώσει την προσοχή του άμεσα στα προβλήματα που έχουν σχέση με την ακόμα παραπέρα μείωση της σύνθεσης των πλοίων και πρόσθεσε ότι «πρέπει να δοθεί δουλειά στους Έλληνες ναυτεργάτες και αυτό συνδυάζεται επίσης και με την υπεράσπιση των εργαζομένων στη ναυτιλία από τη μαύρη εργασία». 



    Παράλληλα η κα Παπαρήγα κατηγόρησε τις τελευταίες κυβερνήσεις για την οικονομική κατάσταση του ΝΑΤ τονίζοντας ότι «το ήδη χρεοκοπημένο, με ευθύνη των κυβερνήσεων, ταμείο του ΝΑΤ βρίσκεται αυτή τη στιγμή κάτω από τα οριακά σημεία, με κίνδυνο όχι μόνο οι ναυτεργάτες να στερηθούν τις συντάξεις πείνας που έχουν, αλλά να στερηθούν και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και γενικά τις παροχές υπηρεσιών». 


    Αν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πραγματικά, όπως λέει, για τη μείωση του χρέους και των ταμειακών ελλειμμάτων, είπε η κα Παπαρήγα, τότε θα έπρεπε να βάλει πραγματικούς φόρους στους εφοπλιστές, να πληρώνουν τουλάχιστον όπως πληρώνει και ο υπόλοιπος κόσμος, με την αναλογία βεβαίως των κερδών τους. 


ΠΡΕΖΑ TV
15-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: