Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 01, 2011

ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ…


Σε 39 μειώνεται ο αριθμός των 94 μονάδων κοινωνικής φροντίδας που λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα, ύστερα από τις διοικητικές συγχωνεύσεις τους. Στόχος του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρεται στη σχετική αιτιολογική έκθεση, είναι η επίτευξη οικονομιών κλίμακας, η μείωση της γραφειοκρατίας καθώς επίσης και η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού και των πόρων του συστήματος.
Σημειώνεται ότι οι υφιστάμενες θέσεις και το προσωπικό των υπό συγχώνευση υπηρεσιών δεν θίγονται και μεταφέρονται στον νέο φορέα. Οι συνενώσεις όμως δεν σταματούν εδώ: από 1 Ιανουαρίου 2012 τα επτά Κέντρα Αποθεραπείας - Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) εντάσσονται σε νοσοκομεία του ΕΣΥ της ίδιας περιοχής.



ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ. Επιπλέον και μετά τις καταγγελίες που φτάνουν σε καθημερινή βάση για επιδόματα-μαϊμού, το υπουργείο Υγείας προχωρά στη δημιουργία Ενιαίου Εθνικού Μητρώου δικαιούχων των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων.
Στο μητρώο αυτό θα καταχωρίζονται οι δικαιούχοι όλων των επιδομάτων, όπως π.χ. επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, απόλυτης αναπηρίας, σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων, προνοιακής σύνταξης, επιδόματος ανεργίας, επιδόματος στήριξης ειδικών κατηγοριών ανέργων, όλων των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΑΕΔ καθώς και σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες κ.α. Με τον τρόπο αυτόν θα μπορεί να επιτευχθεί έλεγχος στους δικαιούχους, με την ηγεσία του υπουργείου να εκτιμά ότι θα εξοικονομηθούν 250 εκατομμύρια ευρώ κατά το πρώτο έτος.


ΠΡΕΖΑ TV
1-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: