Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2011

Ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΝΕΣΑΤ «ΧΤΥΠΗΣΕ» ΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ


Παρέλυσε η πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα, από το πέρασμα του πολύ ισχυρού τυφώνα Νεσάτ όπου μέχρι στιγμής εκτός από τις πλημμύρες, τους ισχυρούς ανέμους, και τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ένας άνθρωπος αναφέρθηκε ότι έχασε τη ζωή του και άλλοι τέσσερις αγνοούνται.


Επίσης στην Μανίλα έκλεισε το χρηματιστήριο, κυβερνητικές υπηρεσίες, σχολεία και πανεπιστήμια, καθώς και η Αμερικανική πρεσβεία που βρίσκεται εκεί.


Οι αρχές είχαν διατάξει την απομάκρυνση τουλάχιστον 100.000 ανθρώπων στην κεντρική επαρχία Αλμπάι καθώς ο τυφώνας πλησίαζε και όπως έχει γίνει γνωστό ο τυφώνας θα συνεχίσει την πορεία του κατά μήκος της χώρας πριν κινηθεί προς τη νότια Κίνα την Πέμπτη.


Τώρα ο Νεσάτ, ο οποίος κινείται με ταχύτητα που φτάνει έως και τα 170 χιλιόμετρα την ώρα, αναμένεται να περάσει από τη νήσο Λουζόν όπου διαμένει περισσότερο από το μισό του πληθυσμού των Φιλιππινών.


Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, πολλοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και πτήσεις έχουν ακυρωθεί, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.


Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί επίσης για κύματα ύψους έως και τέσσερα μέτρα.


Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο χρόνια ο τυφώνας Κετσάνα στις Φιλιππίνες κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 400 ανθρώπους.


ΠΡΕΖΑ TV
27-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: