Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2011

«ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ» Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ,ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ…


Διευκρινίσεις για την επέκταση της εφεδρείας στους ΟΤΑ έδωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης ενώ διευκρινίσεις για την εργασιακή εφεδρεία στις ΔΕΚΟ έδωσε ο γ.γ του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης.
Μιλώντας στην ΝΕΤ ο υπουργός προσπάθησε να καθησυχάσει τους εργαζόμενους λέγοντας ότι η εργασιακή εφεδρεία δεν οδηγεί απαραίτητα στην απόλυση αλλά "επιδιώκει με ομαλό τρόπο τη μείωση του δυναμικού της δημόσιας διοίκησης, χωρίς να βρεθούν ξαφνικά στο δρόμο πολλοί άνθρωποι".



Αυτό που υποστήριξε ο υπουργός είναι ότι στο πλαίσιο της εξυγίανσης των Δήμων είναι λογική η μετάθεση του πλεονάζοντος προσωπικού υπερχρεωμένων δήμων σε δήμους που έχουν ανάγκη.


Τέλος, αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Πάρι Κουκουλόπουλου, ο οποίος προειδοποίησε με εφεδρεία και ακολούθως απόλυση όσους δεν δεχθούν τις μετατάξεις, τόνισε ότι "δεν έχει προκύψει θέμα εφεδρείας στους Δήμους".


Την τοποθέτηση του Π.Κουκουλόπουλου σχολίασε σήμερα και ο γ.γ του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, ο οποίος τόνισε πως "εάν το υπουργείο Εσωτερικών θεωρεί ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό τότε θα πρέπει να φέρει ειδική διάταξη". Ο ίδιος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, διευκρίνισε ότι η εφεδρεία, με βάση την εγκύκλιο που εξέδωσε η Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ αφορά μόνον τους υπαλλήλους με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για ΔΕΚΟ που βρίσκονται υπό την άμεση εποπτεία του Δημοσίου.


Ο κ. Πλασκοβίτης, ανακοίνωσε επίσης ότι το αργότερο στις επόμενες δυο ημέρες θα εκδοθεί η διάταξη για το τέλος ακινήτων.



ΠΡΕΖΑ TV
14-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: