Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2011

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΑΠ' ΤΟΝ ΟΗΕ.ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΧΙΔΙ ΕΙΝΑΙ

Κατά του αιτήματος των Παλαιστινίων να γίνουν μέλος του ΟΗΕ και κατά συνέπεια να αναγνωριστεί η Παλαιστίνη ως κράτος, τάχθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.


Ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι οι Παλαιστίνιοι δικαιούνται ένα δικό τους κράτος, αλλά τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα επιτευχθεί μόνο μέσω των συνομιλιών με το Ισραήλ. Όπως επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος δεν "υπάρχει σύντομος δρόμος για την ειρήνη". Παράλληλα, τόνισε ότι θα παροτρύνει τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν το αίτημά τους.


Νωρίτερα, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ αναμένεται να συνατηθεί και με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς.


Σχολιάζοντας την ομιλία Ομπάμα, Παλαιστίνιος αξιωματούχος τόνισε ότι θα δοθεί χρόνος στα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να εξετάσουν το αίτημά τους.


Την ίδια στιγμή, οι διπλωματικές προσπάθειες των Παλαιστινίων για να αποκτήσουν θέση πλήρους μέλους στον ΟΗΕ εντείνονται, ενώ χιλιάδες Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν διαδήλωση υπέρ του αιτήματος στη Δυτική Όχθη.


ΠΡΕΖΑ TV
22-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: