Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 12, 2011

ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ


Την αντίδραση του συνόλου των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, για το νέο φόρο κατοικίας.Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γιάννης Μιχελάκης, κάνοντας λόγο για «νέα εισπρακτικά μέτρα», δήλωσε: «Δεν ανακόπτεται η ύφεση με νέα μέτρα ύφεσης, όπως αυτά που εξήγγειλε προ ολίγου ο κ. Βενιζέλος. Σήμερα, η αξιοπιστία της κυβέρνησης εξανεμίστηκε απολύτως. Οι συγκρούσεις των μελών της, η αδράνεια και η αναποτελεσματικότητά της, κατέληξαν σε νέα έκτακτα εισπρακτικά μέτρα, που ο κ. Παπανδρέου δεν τόλμησε να πει χθες, αφήνοντας σήμερα το έργο αυτό στον "αντ' αυτού".



»Νέα δυσβάσταχτα μέτρα, που ακυρώνουν τη χθεσινή ομιλία του κ. Παπανδρέου (σ.σ. το Σάββατο), επιβεβαιώνουν την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησής του και ρίχνουν νέα βάρη στις πλάτες των Ελλήνων. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι οι Ελληνες δεν αντέχουν πλέον άλλα φορολογικά βάρη».


Οι ανακοινώσεις


- Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «στο νέο φορολογικό αντιλαϊκό ντου κυβέρνησης-τρόικας η απάντηση του λαού πρέπει να είναι: Τέλος οι θυσίες μας για την κρίση, την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Πλατιά συμμετοχή στην οργανωμένη άρνηση πληρωμής για τα φοροχαράτσια, στην οποία καλούν το ΠΑΜΕ και άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις. Λαϊκή αντεπίθεση για να εμποδιστεί, να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής επικίνδυνης κυβέρνησης και της οποιαδήποτε συγκυβέρνησης».


- Ο ΛΑΟΣ κάνει λόγο «κομμουνιστική αντίληψη και θεωρία» του ΠΑΣΟΚ. «Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης που στην ουσία ακόμη κομμουνιστικοκρατείται μέσω των συντεχνιών. Καιρός να απελευθερώσουμε τη χώρα από τις δουλείες που την έφεραν σε αυτή την κατάσταση», σχολίασε με αφορμή τα νέα μέτρα.


- Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, «ενώ ο πρωθυπουργεύων αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανήγγειλε τη νέα αφαίμαξη των εισοδημάτων της μεγάλης πλειοψηφίας των νοικοκυριών, μέσω του ισοπεδωτικού φόρου για τα ακίνητα, ανέθεσε στον πρωθυπουργό να παρουσιάσει το περιτύλιγμα της αντικοινωνικής και χρεοκοπημένης πολιτικής του. Είναι πρωτοφανές να μιλάει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και την επομένη να εξαγγέλλονται νέα μέτρα».


- Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε ότι «αφού η κυβέρνηση αδυνατεί να αγγίξει τις γκρίζες περιουσίες, εφορμά για μια ακόμα φορά επί δικαίους και αδίκους, χωρίς κανένα κριτήριο. Χαρατσώνει την ιδιοκτησία οποιουδήποτε ακινήτου ανεξάρτητα από τον πλούτο του κάθε ιδιοκτήτη και τον τρόπο που αποκτήθηκε, οδηγώντας σε βαθύτερη ύφεση».


- Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου δήλωσε: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία αποτυχίας μιας κυβέρνησης από το να ανάγει τη ΔΕΗ ως το μοναδικό εισπρακτικό μηχανισμό του κράτους. Σε κάθε περίπτωση, το μέτρο αυτό της κυβέρνησης ας εφαρμοστεί αποκλειστικά στις μεγάλες ακίνητες περιουσίες».


- Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση που «ενώ διαφημίζει το νέο εθνικό φορολογικό σύστημα, αρνείται τον ουσιαστικό διάλογο και προχωρεί σε νέους έκτακτους φόρους, τέλη και εισπρακτικά μέτρα που δεν θα αποδώσουν. Τις αποτυχίες στη φοροδιαφυγή και στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό προσπαθεί να τις καλύψει αυξάνοντας την πίεση στον ιδιωτικό τομέα».


- Σύμφωνα με το ΚΚΕ (μ-λ), «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε άλλη μια δήλωση υποταγής στο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο και τα όργανά του (ΔΝΤ-Ε.Ε.-ΕΚΤ) προκειμένου να μη χάσει την πολιτική τους στήριξη και εγκαινίασε ένα νέο κύκλο βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων».


* Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς, σχολίασε ότι «στις ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου στη ΔΕΘ το συμπεράσμα είναι ένα: Πως η κινδυνολογία αλληλοδιαδεχόταν την "κατανόηση" για τις ατέρμονες θυσίες της κυβέρνησης».


* «Καταστρέφει την Ελλάδα η κυβέρνηση», σχολίασε η ΔΡΑΣΗ με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης «να μην περικόψει δαπάνες αλλά να επιβάλλει νέο χαράτσι 2 και πλέον δισ. ευρώ στους ιδιοκτήτες ακινήτων». Σύμφωνα με τη ΔΡΑΣΗ, «με απόλυτο κυνισμό οι κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος εξοντώνουν τους ατυχείς ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να μη θιγούν τα προνόμια του 1 εκατ. δημοσίων υπαλλήλων που κατά τον κ. Λοβέρδο καταταλαιπωρούν 10 εκατ. πολίτες. Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος θα αποδειχτεί όνειρο απατηλό όσο δεν περικόπτονται δραστικά με απολύσεις οι κρατικές δαπάνες».


Θ.ΤΣ.
-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΠΡΕΖΑ TV
12-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: