Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2011

ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΑΥΡΙΟ…ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΑΛΙ…


Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να επιστρέψουν οι αξιωματούχοι της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ στην Αθήνα, προκειμένου να συντάξουν την έκθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Μέχρις στιγμής η έλευση των ελεγκτών δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Εν τω μεταξύ, συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει στις 12 το μεσημέρι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μία ημέρα μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.


Οι αξιωματούχοι θα επιστρέψουν αύριο στην Αθήνα, όπως δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην τρόικα. Σε ερώτηση για το αν θα "ξαναπιάσουν" δουλειά οι επιθεωρητές του κλιμακίου εντός της εβδομάδας, ανέφερε: "Ναι η επιθεώρηση πρέπει να συνεχιστεί κανονικά την Τετάρτη".


Η τρόικα είχε αποχωρήσει στις αρχές του Σεπτεμβρίου μετά τη διακοπή των συνομιλιών με την κυβέρνηση, καθώς οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι η ελληνική πλευρά δεν είχε εκπληρώσει τις δεσμεύσεις τους. Έκτοτε ακολούθησαν τηλεδιασκέψεις της κυβέρνησης με την Ανγκελα Μέρκελ, τον Νικολά Σαρκοζί και τους αξιωματούχους της τρόικας και η κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών στην Πολωνία. Κατά το διάστημα αυτό οι δανειστές απειλούσαν με μη καταβολή της 6ης δόσης, ενώ φούντωσαν τα σενάρια περί χρεοκοπίας κι εξόδου από το ευρώ.


Μάλιστα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε και νέα χαράτσια, όπως εκείνο στα ακίνητα, καθώς και κατάργηση του αφορολόγητου, μειώσεις μισθών στο Δημόσιο και επέκταση της εργασιακής εφεδρείας.


Η πιο πρόσφατη πράξη του ελληνικού δράματος παίχτηκε στη Νέα Υόρκη, όπου κατά τη συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ζητήθηκαν γραπτές διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση για υλοποίηση των μέτρων.


Συνέντευξη Τύπου Βενιζέλου το μεσημέρι


Τα μέτρα που προανηγγειλε από την Ουάνσιγκτον αναμένεται να παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει στις 12 το μεσημέρι. Ο υπουργός αναμένεται να αναφερθεί και στις επαφές που είχε στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ.
ΠΡΕΖΑ TV
27-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: