Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2011

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΜΕΡΝΤΟΚ


Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας εξαπέλυσε σήμερα επίθεση εναντίον του δημοσιογραφικού ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοκ σχετικά με το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών στο οποίο είχε εμπλακεί η εφημερίδα News of the World, ενώ ζήτησε να αλλάξουν οι νόμοι και οι κανόνες που αφορούν στην ιδιοκτησία μέσων ενημέρωσης.

Στη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του κόμματος πολλοί βουλευτές του Εργατικού Κόμματος πήραν το λόγο για να επιτεθούν στον όμιλο του Μέρντοκ όταν συζητήθηκε η πρόταση να ζητηθεί από τον Τζέιμς Μέρντοκ, γιο του μεγιστάνα, να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της βρετανικής δορυφορικής πλατφόρμας BSkyB.
Ο βουλευτής Τομ Ουότσον, μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τα μέσα ενημέρωσης, προέτρεψε τους συναδέλφους του να πουν στη ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών Ofcom τι πιστεύουν για τον Τζέιμς Μέρντοκ.
"Δεν θα τον έβαζα ούτε στο διοικητικό συμβούλιο ενός κήπου.
Σίγουρα δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να προεδρεύσει ενός μεγάλου τηλεοπτικού δικτύου", επεσήμανε.
Το σκάνδαλο έχει προκαλέσει τριγμούς στο Κόμμα των Εργατικών εξαιτίας των δεσμών που έχει με τον όμιλο Μέρντοκ, η υποστήριξη του οποίου βοήθησε τον πρώην ηγέτη του κόμματος Τόνι Μπλερ να κερδίσει τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις από το 1997 έως το 2005.
Ο 'Αιβαν Λιούις, εκπρόσωπος για τον πολιτισμό του Εργατικού Κόμματος, δήλωσε ότι ποτέ ξανά μία εταιρεία δεν πρέπει να έχει τόση δύναμη και έλεγχο στα βρετανικά μέσα.
Οι Εργατικοί θα προτείνουν μία σειρά πιο σκληρών νόμων για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τον Λιούις.
Ο ίδιος κάλεσε να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα ανεξάρτητου ελέγχου του Τύπου.
ΠΡΕΖΑ TV
27-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: