Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2011

«ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ»!!!—ΧΟΥΝΤΑ.


Με εξώδικο προς το Σύλλογο Εργαζομένων, η διοίκηση του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» ζητεί να απαγορευτεί η πραγματοποίηση συχνών γενικών συνελεύσεων! Εναλλακτικά, προτείνει να γίνονται σε χρόνο εκτός ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών του νοσοκομείου, όταν τα νοσοκομεία δεν έχουν ωράριο και είναι γνωστό ότι πάντα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας!
Εάν αυτό δεν συμβεί, η διοίκηση του νοσοκομείου απειλεί να επιβάλει χρηματική ποινή 500 ευρώ σε κάθε μέλος του Συλλόγου, ενώ αφήνει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο προσωπικής κράτησης! Τα παραπάνω πρωτοφανή καταγγέλλει στην «Ε» η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Μαρίνα Μαργαρώνη.



Ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου, αναφέρει η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της διοίκησης, «έχει προσφάτως κινητοποιήσει το μηχανισμό πραγματοποίησης διαδοχικών συγκλήσεων της γενικής συνέλευσής του από ώρας 8 π.μ. - 1 μ.μ., ώστε στο διάστημα αυτό να αναστέλλονται κρίσιμες λειτουργίες των νοσηλευτικών τμημάτων του νοσοκομείου και ιδίως αυτές του χειρουργείου. Αποτέλεσμα της τακτικής τους αυτής είναι να τίθεται σε δυνητικό κίνδυνο η ζωή των ασθενών και κυρίως αυτών οι οποίοι αναμένουν τη χειρουργική τους επέμβαση...».


Στην ίδια αίτηση παρακάτω επισημαίνεται ότι «υπάρχει άμεση, επείγουσα και επιτακτική ανάγκη όπως απαγορευθεί στον καθ' ου Σύλλογο και δη στα μέλη του όπως πραγματοποιούν τις συνελεύσεις τους αυτές κατά τα τακτά χρονικά διαστήματα, γεγονός που παραλύει τη λειτουργία του νοσοκομείου, ώστε να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών...».


Τα ασφαλιστικά που δικάζονται στις 12 Οκτωβρίου παρέλαβε η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου την περασμένη Παρασκευή (23/9). Αφορμή για τις γενικές συνελεύσεις, εξήγησε η Μαρίνα Μαργαρώνη, «το μεσοπρόθεσμο: η παρακράτηση της τάξεως του 2% για τον ΟΑΕΔ, 1% για το ταμείο πρόνοιας, η αύξηση της φορολογίας λόγω της μείωσης του αφορολόγητου και η αύξηση του ωραρίου κατά μισή ώρα (από 7.30 σε 8) που οδήγησε σε απώλεια υπερωριών».


Αποτέλεσμα των νέων μέτρων, «η μείωση κατά 350-400 ευρώ των αποδοχών των εργαζομένων στα νοσοκομεία». Η ίδια, όπως αναφέρει στην «Ε», εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας επί 34 χρόνια ως παρασκευάστρια και από 1.300 ευρώ καθαρά σήμερα λαμβάνει 950. «Δεν βγαίνουμε με αυτά τα χρήματα και φυσικά είναι λόγος για τη σύγκληση γενικών συνελεύσεων», προσθέτει.


«Απαράδεκτα» χαρακτήρισε τα ασφαλιστικά μέτρα ο Σταύρος Κουτσιουμπέλης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ): «Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους και καλούμε την κυβέρνηση και τον συγκεκριμένο διοικητή να πάψει να τρομοκρατεί τον κόσμο που με αυταπάρνηση, χωρίς προνόμια, αγωνίζεται για την υψηλή ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας».


ΝΤΑΝΙ ΒΕΡΓΟΥ -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΠΡΕΖΑ TV
29-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: