Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2011

ΛΙΒΥΗ: ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΡΤΗΣ

Σύμφωνα με το Al Jazeera, μαχητές του μεταβατικού καθεστώτος της Λιβύης ελέγχουν το ανατολικό τμήμα της Σύρτης, γενέτειρας του Μουάμαρ Καντάφι και τελευταίο προπύργιο των πιστών σε αυτόν δυνάμεων.


Όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera «oι λίβυοι αντάρτες έλεγξαν το ανατολικό τμήμα της Σύρτης μετά από σκληρές μάχες», ενώ η πόλη βρίσκεται περικυκλωμένη και βομβαρδίζεται από νατοϊκά αεροπλάνα.

Παράλληλα το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης αποφάσισε να αναβάλει το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, ως την «πλήρη απελευθέρωση» της χώρας, όπως δήλωσε ο Μουστάφα αλ Χούνι, μέλος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, που προσπαθούσε τις τελευταίες ημέρες να ξεπεράσει τις εσωτερικές διαφωνίες για το σχηματισμό της κυβέρνησης, που αναμενόταν να ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα.

Η εξαγγελία του σχηματισμού μεταβατικής κυβέρνησης αναμενόταν αρχικά για την 18η Σεπτεμβρίου, αλλά καθυστέρησε λόγω των διαφωνιών ανάμεσα στα μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου και του εκτελεστικού του γραφείου.

ΠΡΕΖΑ TV
27-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: