Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2011

ΤΑ «ΜΑΖΕΥΕΙ» Ο ΓΚΑΙΝΤΝΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ


Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρώπη δημιουργούν «προκλήσεις» για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη δήλωσε χθες από την Ουάσιγκτον, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τϊμοθι Γκάιντνερ, μετριάζοντας έτσι τις προχθεσινές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος που υποστήριξε πως η κρίση στην ευρωζώνη «προκαλεί φόβο στον κόσμο» και προκάλεσε την αντίδραση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.



"Η παγκόσμια οικονομία αναδύθηκε από την κρίση και αντιμετωπίζει σήμερα πάρα πολλές προκλήσεις οι οποίες κυμαίνονται από τις δυσκολίες της ανάκαμψης στις ΗΠΑ ως τη διατήρηση της αβεβαιότητας στην Ευρώπη" ανέφερε ο Γκάιντνερ. Σύμφωνα με την Αμερικανό υπουργό Οικονομικών οι ΗΠΑ δίνουν «ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας, την άνοδο της ανταγωνιστικότητας και την εγκαθίδρυση σταθερών βάσεων για να επιτραπεί μια μακροπρόθεσμη ευημερία». 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, με δηλώσεις του τη Δευτέρα είχε επικρίνει τα κράτη της ευρωζώνης ότι δεν ενεργούν αρκετά γρήγορα ώστε να επιλύσουν την κρίση χρέους που «προκαλεί φόβο στον κόσμο». 

Άμεση ήταν η απάντηση δια στόματος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος «υπενθύμισε» στην Ουάσιγκτον το έλλειμμα των ΗΠΑ και την ανεργία που δεν πέφτει κάτω από το 9% και πρόσθεσε ότι «Αντίθετα απ' ό,τι πιστεύει ο Ομπάμα, δεν πιστεύω ότι τα προβλήματα της Ευρώπης είναι η αιτία για τα προβλήματα των ΗΠΑ». -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΠΡΕΖΑ TV
28-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: