Κυριακή, Σεπτεμβρίου 18, 2011

ΛΙΒΥΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΤΗ


Με την ίδια ένταση συνεχίζεται η μάχη για τη κατάκτηση από τους αντικαθεστωτικούς της γενέτειρας και προπυργίου του Καντάφι, Σύρτης, με τις πιστές στον έκπτωτο δικτάτορα δυνάμεις να εκτοξεύουν πυραύλους, ρουκέτες και όλμους από θέσεις ισχύος. Αναβλήθηκε η ανακοίνωση της σύνθεσης της μεταβατικής κυβέρνησης των εξεγερμένων.


Η στρατηγική θέση που κρατούν ακόμα σε στρατηγικά σημεία 50 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης αλλά και στο Μπάνι Ουαλίντ θύλακες των δυνάμεων του Καντάφι τους επιτρέπουν να βάλουν κατά των αντικαθεστωτικών με πυραύλους Γκραντ, όλμους, ρουκέτες, αλλά και πυρά ελεύθερων σκοπευτών, προκαλώντας απώλειες στους αντικαθεστωτικούς.


Στο Μπάνι Ουαλίντ, οι μάχες ξανάρχισαν το απόγευμα με ήδη επτά νεκρούς ανάμεσα στις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών.


Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο τουλάχιστον 12 άρματα και φορτηγά με αντιεροπορικές συστοιχίες, μαζί με εκατοντάδες άνδρες, έχουν πάρει θέση στο ανατολικό μέτωπο της Σύρτης.


Αξιωματούχοι των αντικαθεστωτικών αναφέρουν ότι η κατάληψη των δύο προπύργιων του Καντάφι είναι θέμα “λίγων ημερών”, παρότι το φυσικό ανάγλυφο ευνοεί τις δυνάμεις του Καντάφι.


Την ίδια στιγμή άμαχοι προσπαθούν συνεχώς να φύγουν από την ευρύτερη περιοχή, η οποία δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, τρεχούμενο νερό, φάρμακα και φάρμακα.


Αργότερα σήμερα ο δεύτερος στην ιεραρχία του Μεταβατικού Συμβουλίου των εξεγερμένων της Λιβύης δήλωσε ότι η ανακοίνωση της σύνθεσης της μεταβατικής κυβέρνησης της χώρας, αναβάλλεται επ' αόριστο, ώστε να οριστικοποιηθούν οι διαβουλεύσεις. Η σύνθεση της κυβέρνησης, που θα αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της Λιβύης μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών, αναμενόταν να ανακοινωθεί σήμερα.


ΠΡΕΖΑ TV
18-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: