Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2011

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ-ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ


Υπό κατάληψη χθες και το υπουργείο Παιδείας. Περίπου εκατό μαθητές από τέσσερα Λύκεια του Νέου Ηρακλείου συγκεντρώθηκαν το πρωί στην κεντρική πύλη του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι, όπου και παρέμειναν μέχρι το μεσημέρι.Απέναντι στους μαθητές που διαμαρτύρονταν για την καθυστέρηση στην αποστολή των βιβλίων είχε παραταχθεί δύναμη των ΜΑΤ, χωρίς όμως ευτυχώς να σημειωθούν επεισόδια.



Την ίδια στιγμή ο αριθμός των καταλήψεων διπλασιάστηκε από την περασμένη Παρασκευή. Ενώ μέχρι τότε τα υπό κατάληψη σχολεία ήταν 250, αυτή τη στιγμή έχουν ξεπεράσει τα 600 σε όλη τη χώρα, από τα οποία τα περισσότερα βρίσκονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.


Τα αιτήματα των κινητοποιήσεων που προβάλλουν οι μαθητές είναι να καλυφθούν ο ανάγκες των σχολείων σε βιβλία και εκπαιδευτικούς, να ακυρωθούν οι συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων και να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα είδη του κυλικείου.


Ηδη το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να ανακοινώσει μέτρα για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών στα υπό κατάληψη σχολεία. Η αναπλήρωση γίνεται συνήθως με τους εξής τρόπους:


**Περικοπή των σχολικών εκδρομών.


**Περιορισμός των πολυήμερων εκδρομών.


**Προσθήκη διδακτικών ωρών μετά την ολοκλήρωση του ημερήσιου προγράμματος, όπου ο Σύλλογος Διδασκόντων κρίνει ότι μπορεί να γίνει.


**Αξιοποίηση των σχολικών εορτών και των αργιών, π.χ. τα Σάββατα.


Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, πάντως, που έχει τον πιο δυναμικό ρόλο στις μαθητικές κινητοποιήσεις, έχει ήδη προαναγγείλει σειρά κινητοποιήσεων. Για σήμερα οι μαθητές έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ανά περιοχή και δήμο υπάρχουν ήδη συγκεκριμένες δράσεις.


**Δίωρη στάση εργασίας, 12 με 2, έχουν κηρύξει για σήμερα το μεσημέρι τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης και Μοσχάτου, μετά από ενημέρωση που έγινε από αιρετούς του ΠΥΣΔΕ ότι η Δ' Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας έδωσε ονόματα πλεοναζόντων συναδέλφων τους στην Περιφέρεια.


Ο.ΛΙΑ
-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΠΡΕΖΑ TV
29-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: