Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2011

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Συνελεύσεις πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο στις σχολές και τα τμήματα της Τριτοβάθμιας. Οι φοιτητές καλούνται να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις καταλήψεις, ενώ οι πρυτάνεις ανακοίνωσαν τα αιτήματά τους προς το υπουργείο Παιδείας. Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι μαθητές.
Σύμφωνα με εκπροσώπους των φοιτητών αυτή τη στιγμή 154 τμήματα τελούν υπό κατάληψη. Την ίδια στιγμή σε πολλά πανεπιστήμια υπάρχει κίνδυνος απώλειας της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου.



Εν τω μεταξύ, οι πρυτάνεις ανακοίνωσαν τα αιτήματά τους, τα οποία συζήτησαν κατά τη Σύνοδό τους. Συγκεκριμένα ζητούν από το υπουργείο Παιδείας:


α) Την άμεση χορήγηση του συνόλου των πιστώσεων βάσει του ΠΔ 407/80 σύμφωνα με τον τετραετή προγραμματισμό των Ιδρυμάτων, καθώς, χωρίς αυτήν, απειλείται η ομαλή λειτουργία όλων των Τμημάτων και ιδιαίτερα εκείνων με μικρό αριθμό μελών ΔΕΠ.
β) Τον άμεσο διορισμό όλων των μελών ΔΕΠ που έχουν εκλεγεί από το 2009.
γ) Την επανεξέταση του τρόπου έκδοσης και χορήγησης του ειδικού εισιτηρίου, δεδομένου ότι τα ΑΕΙ διαθέτουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία ώστε να αναλάβουν, με δική τους ευθύνη, την έκδοση και τη διανομή των πάσο με μικρότερο κόστος για τους φοιτητές.
Όσον αφορά στα σχολεία, πληθαίνουν οι καταλήψεις σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ οι μαθητές ετοιμάζονται για συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια.
(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΡΕΖΑ TV
27-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: