Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2011

ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ ΟΙ ΝΕΚΡΟΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΤΕΛΗ!


Μπαράζ ελέγχων σε νεκροφόρες και ασθενοφόρα ξεκινάει το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να εντοπίσει αν πληρώνουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας.
Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται ότι τα ασθενοφόρα και οι νεκροφόρες πληρώνουν τα κανονικά και όχι μειωμένα τέλη, καθώς δεν θεωρούνται φορτηγά, αλλά επιβατικά οχήματα.



Στο πλαίσιο αυτό, οι ελεγκτικές υπηρεσίες αν διαπιστώνουν ότι η ταξινόμησή τους και η καταβολή των τελών κυκλοφορίας γίνονται ως να πρόκειται για φορτηγά αντί επιβατικά, θα πρέπει να προβαίνουν στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει παράβαση των διατάξεων της τελωνειακής και φορολογικής νομοθεσίας, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου.


Στην περίπτωση διαπίστωσης φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων, οι ιδιοκτήτες θα καλούνται στις εφορίες όχι μόνο για διορθώσεις, αλλά και για καταλογισμό των σωστών φόρων και τελών, συμπεριλαμβανομένων των προστίμων και προσαυξήσεων.


Σημειώνεται ότι στα καινούργια ή μεταχειρισμένα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης, αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, ασθενοφόρα, νεκροφόρες και θωρακισμένα επιβατικά οχήματα, επειδή εξαιρούνται από τη μέτρηση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα τους.


ΕΛ.Κ.


ΠΡΕΖΑ TV
27-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: