Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 12, 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ‏


Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατοίκων στο Θησείο κατά της ελεγχόμενης στάθμευσης
Μετά την προηγούμενη συνέλευση τους, την κατεδάφιση πινακίδων και τις 4 προσαγωγές κατοίκων με εντολή του Δημάρχου, οι κάτοικοι του Θησείου συνεχίζουν αποφασισμένοι την ενημέρωση και τις κινητοποιήσεις κατά της εφαρμογής του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Θησείο.
Σήμερα οι κάτοικοι βρέθηκαν έξω από το 72ο Δημοτικό σχολείο στο Θησείο όπου ήρθε ο Καμίνης για τον Αγιασμό. Μοίρασαν κείμενα και φώναξαν συνθήματα κατά του μέτρου στέλνοντας νέο μήνυμα στον Δήμαρχο.

Αυτή την Τετάρτη στις 6:30 καλούν σε νέα συνέλευση κατοίκων στην πλατεία του Θησείου. 


Ακολουθεί το κάλεσμα καθώς και η απάντηση στης προκλητικές δηλώσεις Καμίνη


Το κάλεσμα-------------------------------------------


Ελεγχόμενη Στάθμευση: 
για εδώ; ή... “πακέτο”; 

Ας ξεχωρίσουμε τις αλήθειες από τα ψέματα: 

• ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός διαθέσιμων θέσεων παρκαρίσματος που έχουν προβλεφθεί και σχεδιαστεί για τους μόνιμους κατοίκους της γειτονιάς μας; φτάνουν για τα αυτοκίνητα όλων μας; 

• με ποια κριτήρια έχουν μοιραστεί οι θέσεις αυτές; συμβαδίζουν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας; 

• ποιον εξυπηρετεί το ωράριο στάθμευσης που έχουν αποφασίσει για εμάς να ισχύσει; ποιες είναι αληθινά οι ώρες κατά τις οποίες δεν βρίσκουμε θέση για να παρκάρουμε στη γειτονιά και γιατί; 


• πόσο θα μας κοστίσουν οι δικές τους παραβλέψεις; πόσο θα κοστίζει το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση, παράβαση που θα αναγκαστούμε όλοι κάποια στιγμή να κάνουμε; ποιος και γιατί θα εισπράττει τα χρήματα από αυτά τα πρόστιμα; σε ποιον θα πληρώνουμε την ετήσια άδεια παρκαρίσματος μόνο για την πιθανότητα να βρούμε μια θέση και γιατί; 

• τι προβλήματα θα προκαλέσει η εφαρμογή του μέτρου στις σχέσεις όλων μας με τους γείτονές μας; είναι δίκαια μοιρασμένες οι θέσεις αυτές, ή υπάρχει σαφής διάκριση σε προνομιούχα και μη προνομιούχα σημεία της  γειτονιάς; τι πιθανότητα υπάρχει να βρεθούμε στη θέση να καταγγέλλουμε ο ένας τον άλλο; 

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την αλήθεια,  πριν τα ψέματά τους γίνουν μέρος της ζωής μας. 

Ας συναντηθούμε όλοι ως γείτονες,  την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα  στην πλατεία του Θησείου,  για να συζητήσουμε και να δούμε,  αν και πώς αυτό το μέτρο χωράει στη ζωή μας  και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό. 

Αυτό που ετοιμάζεται για το Θησείο είναι Ελεγχόμενη Στάθμευση, ή Ελεγχόμενη Ζωή; 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΘΗΣΕΙΟΥ 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η απάντηση στη δήλωση Καμίνη μετά την προηγούμενη συνέλευση και τις 4 προσαγωγές κατοίκων----


Αναφορικά με την ανακοίνωση του Δημάρχου Αθηναίων, για τα γεγονότα στην διαμαρτυρία των κατοίκων του Θησείου ενάντια στο μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, της 31-8-2011: 

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ 

1. Κατ' αρχάς θα πρέπει μάλλον να συστηθούμε ξανά. Δεν είμαστε “ομάδα κατοίκων”, όπως αναφέρετε στο δελτίο σας, αλλά η Συνέλευση Κατοίκων του Θησείου. Είμαστε μόνιμοι κάτοικοι στη γειτονιά μας και η δράση μας δεν είναι κάτι που θα μπορούσε κανείς να παραλληλίσει με τη δράση οποιωνδήποτε ομάδων, όπως κι αν εσείς τις εννοείτε. 


2. Βανδαλισμοί στη γειτονιά μας έχουν πέσει και στη δική μας αντίληψη τελευταίως, μόνο που πρόκειται για ενέργειες δικές σας, που μας απειλούν αληθινά. Ο τελευταίος βανδαλισμός με τον οποίο ήρθαμε σε επαφή εμείς στο Θησείο, ήταν η προσπάθεια του Δήμου να προετοιμάσει την εφαρμογή ενός μέτρου που εναντιώνεται στο συμφέρον μας και του οποίου η ισχύς πρόκειται να υποβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής μας. Πέραν αυτού κανένας βανδαλισμός δεν έλαβε χώρα, σε καμία οδό της γειτονιάς. 


3. Τίποτε δεν σταμάτησε με την επέμβαση της αστυνομίας για τον απλό λόγο ότι τίποτε απολύτως δεν συνέβαινε την ώρα που η αστυνομία εγκλώβισε τους κατοίκους στη Γέφυρα του Άτζακα στην οδό Θεσσαλονίκης. Οι κάτοικοι ήταν σε πορεία διαμαρτυρίας τη στιγμή της επέμβασης των δυνάμεων καταστολής, που αποτελούνταν από 3 διμοιρίες των ΜΑΤ, περισσότερες από 20 μοτοσικλέτες των ομάδων ΔΙ.ΑΣ., ΔΕΛΤΑ, ΖΗΤΑ, ΔΗΜ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, 8 περιπολικά με ένστολους αστυνομικούς και μερικούς αστυνομικούς με πολιτικά. 


4. Οι προσαγωγές των κατοίκων που παραγγείλατε, έγιναν για λόγους εκφοβισμού και εναντίον ανθρώπων που απλώς βρίσκονταν στο σημείο μαζί με τους γείτονές τους, χωρίς να κάνουν καμία αξιόποινη, αλλά ούτε καν ύποπτη πράξη. 


5. Η νομιμότητα που επικαλείσθε, επιχειρείται να επιβληθεί υπογείως, ύπουλα και ως εκ τούτου χωρίς συναίνεση, πάνω σε θέμα που θα οφείλατε να ζητήσετε τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων του Θησείου. Χαρακτηριστικό της τακτικής σας είναι το γεγονός ότι ακόμα και η τελική συζήτηση για το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης έγινε εν απουσία της πλειονότητας των κατοίκων λόγω καλοκαιρινών διακοπών. Θα λέγαμε λοιπόν ότι τίθεται ηθικό θέμα, άγραφων νόμων, αλλά ίσως δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή. Έτσι κι αλλιώς τίθεται θέμα δικής σας τυπικής νομιμότητας, δεδομένου ότι το μέτρο που πάτε να εφαρμόσετε παραβιάζει άλλους νόμους, γραπτούς, όπως για παράδειγμα τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 


6. Η ίδια δε η ειδική μελέτη των συγκοινωνιολόγων και υπηρεσιών του Δήμου που επικαλείσθε και τεχνικά αλλά και ουσιαστικά δείχνει ότι δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες στάθμευσης των κατοίκων. 


7. Αντίθετα με όσα λέτε, ουδέποτε υπήρξε η διαβούλευση με τους κατοίκους, σε καμμία “φάση” εφαρμογής του μέτρου, πόσο μάλλον εξαντλητική, όπως τη χαρακτηρίζετε. 


8. Σε αντιδιαστολή με τα όσα λέτε περί ευρείας πλειοψηφίας συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης, εμείς οι κάτοικοι απαντούμε ότι όχι μόνον η πλειοψηφία της κοινότητας των κατοίκων Θησείου είναι αντίθετη, αλλά ομόφωνα αντίθετο είναι και το Συμβούλιο της 3ης Δημοτικής Κοινότητας. Εκτός κι αν με αυτό τον τρόπο ο Δήμος θέλει να αποδείξει ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα ύπαρξης της Κοινότητας. 


9. Οι γειτονιές στις οποίες το μέτρο έχει εφαρμοστεί, όπως λέτε, με επιτυχία, είναι γειτονιές στις οποίες ήταν αντικειμενικά απαραίτητο και έχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά (νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα κλπ) που το καταστούν προφανώς σωτήριο. Στο Θησείο το μέτρο αυτό δεν είναι χρήσιμο, ούτε ωφέλιμο για τους κατοίκους του. 


10. Αντίθετα με τους κατοίκους άλλων γειτονιών που, όπως λέτε, ζητούν την ένταξή τους στο σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης, οι κάτοικοι του Θησείου, δεν ζήτησαν κάτι τέτοιο. Γιατί δεν εφαρμόζετε λοιπόν το σύστημά σας σ' εκείνες τις περιοχές που το ζητούν; 


11. Μετά την εφαρμογή του μέτρου οι κάτοικοι του Θησείου θα έχουν, όπως λέτε, τη δυνατότητα να σταθμεύουν τα οχήματά τους. Εκτός του ότι προφανώς εννοούσατε “θα έχουν την πιθανότητα”, το γεγονός παραμένει ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο παραδέχεστε ότι πραγματικά θέσεις στάθμευσης στα οχήματα των κατοίκων δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε με την εφαρμογή αυτού του μέτρου. 


12. Οι θέσεις στάθμευσης που συνεχώς επικαλούνται οι υπέρμαχοι του μέτρου και που δίνονται στους κατοίκους (693) δεν πρέπει να συγκρίνονται σε σχέση με τις συνολικές θέσεις του μέτρου (930), αλλά με τις συνολικά αναγκαίες που η ίδια η μελέτη εκτιμά και σύμφωνα με τις μετρήσεις της είναι, άλλοτε 1.593, άλλοτε 1.479 και άλλοτε 1.324. Δηλαδή, η ίδια η μελέτη διαπιστώνει έλλειμμα από 631 έως 900 θέσεις. 


13. Επειδή εμείς, οι κάτοικοι του Θησείου, γνωρίζουμε στην καθημερινότητά μας τι πραγματική αρρυθμία θα προκαλέσει στην ζωή μας η επιβολή αυτού του επαχθούς μέτρου, όχι μόνον είμαστε κάθετα αντίθετοι σ’ αυτό, αλλά μπορούμε και θέλουμε να προτείνουμε συγκεκριμένες προτάσεις για να λειτουργεί πραγματικά εύρυθμα η γειτονιά μας, πρώτα για εμάς τους ίδιους αλλά και για τους επισκέπτες μας. 

ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ  
ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΘΗΣΕΙΟΥ 
ΠΡΕΖΑ TV
12-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: