Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2011

«ΝΕΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ» ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΤΣΑΒΕΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ


Με επιστολή που εκπρόσωπος του διάβασε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο υποβαλλόμενος σε αντικαρκινική θεραπείας πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κατήγγειλε σήμερα την «απειλή» ενός «νέου κύκλου αποικιοκρατικών πολέμων» με αφετηρία την λιβυκή σύγκρουση και «με στόχο να δοθεί μία δεύτερη πνοή στον παγκόσμιο καπιταλισμό».


Έχοντας αναγνωρίσει από την περασμένη εβδομάδα με επιστολή τους στον Μπαν Κι-Μουν το αίτημα της αναγνώρισης ενός παλαιστινιακου κράτους από τον ΟΗΕ, ο Τσάβες με την ομιλία του υπερασπίστηκε και πάλι το αίτημα των Παλαιστινίων, επιτιθέμενος στις ΗΠΑ, το Συμβούλιο Ασφαλείας και τον ΟΗΕ γενικότερα.

"Γιατί δίνετε μια έδρα στον ΟΗΕ στο λιβυκό Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο και παράλληλα εμποδίζετε την είσοδο της Παλαιστίνης, αρνούμενοι όχι μόνο μια θεμιτή φιλοδοξία, αλλά και τη βούληση της πλειοψηφίας της Γενικής Συνέλευσης;" ρώτησε.

Επίσης, στη περίπτωση της Λιβύης, ο πρόεδρος Τσάβες διέγνωσε στη στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ μια απόπειρα "νέου αποικισμού" της χώρας για την "οικειοποίηση του πλούτου της". Και κατέληξε:

"Για ποιους λόγους οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που σπέρνει σ' όλο τον πλανήτη τις στρατιωτικές βάσεις της; Ποιον φοβούνται λοιπόν για να έχουν ένα στρατιωτικό προϋπολογισμό τόσο τρομακτικό, αν δεν είναι για να αυξάνουν διαρκώς ολοένα και περισσότερο τη στρατιωτική εξουσία τους; Γιατί ο ΟΗΕ δεν κάνει τίποτε για να σταματήσει την Ουάσινγκτον;".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
28-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: