Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2011

ΚΑΤΑΡ: Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ


Ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας επενδύσεων του Κατάρ που διαχειρίζεται 100 δις δολ. δήλωσε πως η ελληνική κρίση χρέους είναι η χειρότερη μεταπολεμικά στην Ευρώπη και οι προοπτικές αποκλείουν μακροχρόνιες επενδυτικές αποφάσεις.


Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar Holding, Mohamed Al-Sayed, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική Χάντελσμπλαττ δήλωσε πως «σήμερα μπορούμε να δράσουμε μόνον με βραχυχρόνιο ορίζοντα, καθώς οι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι αξιόπιστες λόγω της επισφαλούς κατάστασης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η κατάσταση αυτή είναι τρισχειρότερη απ’ ότι γνωρίσαμε τα τελευταία 50 χρόνια.. Απομένει να δούμε εάν τα διάφορα κράτη θα αποφασίσουν πραγματικά για ένα κοινό μέλλον».


Διευκρίνισε, πάντως, πως η εταιρεία του η οποία επενδύει ενεργά στον τραπεζικό τομέα και τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, θεωρεί πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες κατάφεραν να ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους βάση.


Τέλος, μιλώντας για το αν θα επενδύσει στον ευρωπαϊκό αεροδιαστημικό και αμυντικό όμιλο EADS, τόνισε πως εφόσον εμφανιστούν ευκαιρίες στην Ευρώπη και τη Γερμανία θα εξετασθούν σοβαρά.


ΠΡΕΖΑ TV
29-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: