Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2011

ΗΠΑ: ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!!!


Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων αιφνιδιαστικά καταψήφισε χθες (με ψήφους 195 υπέρ προς 230 κατά) νομοσχέδιο που θα επέτρεπε τη χρηματοδότηση με 1,04 τρις δολ. της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς δεκάδες Ρεπουμπλικάνων διαχώρισαν την θέση τους από το κόμμα προκειμένου να πιέσουν για βαθύτερες περικοπές δαπανών.Η απροσδόκητη αυτή εξέλιξη ενοχλεί ιδιαίτερα την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων που έχει παλέψει να χαλιναγωγήσει τη συντηρητική πτέρυγα τους η οποία παραμένει προσηλωμένη στο κίνημα κατά των κρατικών δαπανών του Tea Party.



H καταψήφιση του νομοσχεδίου θεωρείται ικανή να αναστατώσει περαιτέρω τους καταναλωτές και τους επενδυτές μετά τις συνεχείς μάχες που δόθηκαν για τον Προϋπολογισμό προκαλώντας μεγάλη αβεβαιότητα.


Πάντως, Ρεπουμπλικάνοι ηγέτες δήλωσαν πως θα βρουν τρόπο να περάσουν το νομοσχέδιο και να αποτρέψουν τη παράλυση που η έλλειψη του θα προκαλέσει σε μία σειρά τομείς, από τα εθνικά πάρκα ως την επιστημονική έρευνα.


Ήδη δρομολογήθηκε μία νέα ψηφοφορία, αν και δεν είναι γνωστό εάν θα συνοδεύεται από κάποια αλλαγή στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου.


ΠΡΕΖΑ TV
22-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: