Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2011

ΑΝΗΛΙΚΟΙ «ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ» ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ... ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η ανεξέλεγκτη κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους. Μόλις προχθές αστυνομικοί που έκαναν περιπολία στην πόλη αντίκρισαν πεσμένα στο έδαφος, σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση, δύο δεκαεξάχρονα παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Οι δύο ανήλικοι εισήχθησαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν άμεσα, το μεν κορίτσι πήρε εξιτήριο ύστερα από μερικές ώρες, ενώ το αγόρι παρέμεινε για περαιτέρω νοσηλεία.

Αυτό που ανησυχεί την αστυνομία είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ανήλικοι συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία της πόλης όπου καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Ρεθύμνου, ταξίαρχο Μανόλη Παραδουλάκη, μετά το τραγικό περιστατικό θανάτου της 16χρονης μαθήτριας Στέλλας Ακουμιανάκη, διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι στα μπαρ της πόλης προκειμένου οι ιδιοκτήτες να μην επιτρέπουν την είσοδο ανηλίκων.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα παιδιά 15, 16 και 17 ετών να αγοράζουν αλκοόλ από σούπερ μάρκετ και ψιλικατζίδικα και να συγκεντρώνονται σε πλατείες όπου καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κρασιού και ουίσκι. Ο κ. Παραδουλάκης απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης αλκοόλ να μην πωλούν αλκοόλ σε ανηλίκους όταν δεν συνοδεύονται.
Ευαγγελία Καρεκλάκη
ΕΘΝΟΣ


ΠΡΕΖΑ TV
19-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: