Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 23, 2011

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ ΝΑΤ


Με τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς σύνταξη το δίμηνο Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου βρίσκονται αντιμέτωποι οι συνταξιούχοι ναυτικοί, καθώς, όπως υποστηρίζουν εργαζόμενοι στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ), η περικοπή της κρατικής επιχορήγησης του ΝΑΤ κατά 50 εκατομμύρια ευρώ για το 2011, που έπρεπε να γίνει τμηματικά μέσα σ' ένα εξάμηνο, θα γίνει τους δύο αυτούς μήνες.

Οι εργαζόμενοι του Ταμείου χθες συναντήθηκαν με τον γ.γ. της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) Γ. Χαλά και τον ενημέρωσαν για το τεράστιο πρόβλημα που αναμένεται να δημιουργηθεί το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου και για την πολύ δύσκολη κατάσταση που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι συνταξιούχοι ναυτικοί, οι οποίοι κινδυνεύουν να μην πάρουν και καθόλου συντάξεις τους δύο αυτούς μήνες.


Το πρόβλημα προέκυψε γιατί, βάσει του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, η κρατική επιχορήγηση του ΝΑΤ για το 2011 θα μειωθεί κατά 50 εκατ. ευρώ. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την περικοπή ενός ποσού από τις συντάξεις των ναυτικών κάθε μήνα, ώστε μέσα σ' ένα εξάμηνο να έχει καλυφθεί το σύνολο των 50 εκατ. ευρώ.


Ωστόσο δεν εκδόθηκε η αναγκαία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών (Ε. Βενιζέλου) και Ανάπτυξης (Μ. Χρυσοχοΐδη), που χρειαζόταν για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία, με αποτέλεσμα να σημειωθεί αυτή η εμπλοκή.


Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο Ταμείο, είναι ορατός ο κίνδυνος η παρακράτηση των 50 εκατ. ευρώ να γίνει τους δύο τελευταίους μήνες, καθώς λήγει η προσθεσμία για το 2011. Να σημειωθεί ότι για το 2012 η περικοπή ανεβαίνει στα 100 εκατ. ευρώ.


Μετά την ενημέρωση που είχε χθες ο γ.γ. της ΠΝΟ από τους υπαλλήλους στο ΝΑΤ ζήτησε ραντεβού με τον υπουργό Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη.
Της Χ. ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ
papastat@enet.gr- EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΠΡΕΖΑ TV
23-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: