Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2011

ΙΣΠΑΝΙΑ: Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ EFSF ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΜΕ 2 ΤΡΙΣ


Δεν ισχύει η φημολογούμενη από τις αγορές επέκταση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) στα 2 τρις ευρώ, διαβεβαίωσε σήμερα η Ισπανίδα υπουργός Οικονομίας Ελένα Σαλγκάδο.
«Δεν έχει τεθεί προς συζήτηση» δήλωσε σε συνέντευξη της προς την ισπανική τηλεόραση.



Το ευρώ έπεσε 0,35% έναντι του δολαρίου στα 1,349 δολ. μετά τα σχόλια αυτά της Σαλγκάδο, αλλά τώρα βρίσκεται στα 1,351 δολ. Το ευρώ είχε ανακάμψει από τα χαμηλά των 1,34 δολ. χάρις στις δηλώσεις των επισήμων για ενίσχυση του EFSF, τη μείωση του ελληνικού χρέους κατά 50% και την επανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών.


Χθες το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Ιγουόλντ Νοβότνι, δήλωσε πως ενώ συζητείται η χρηματοδοτική ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης, η ενίσχυση αυτή ίσως δεν είναι τόσο υψηλή όσο φημολογείται.


Η Σαλγκάδο τόνισε επίσης την ανάγκη επανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών ως μέσου αντιπυρικής οχύρωσης των οικονομιών. Κάτι που ήδη έχει κάνει η Ισπανία με τις δικές της τράπεζες.


Μετά τις δηλώσεις Σαλγκάδο, ορισμένοι αναλυτές πως η ανακούφιση των αγορών και η υπερβολική αισιοδοξία θα είναι πρόσκαιρες και πως το ευρώ θα βρεθεί πάλι υπό πίεση.
ΠΡΕΖΑ TV
27-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: