Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2011

Η UBS ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΤΩΝ 2,3 ΔΙΣ ΔΟΛ.


Η μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα UBS, δήλωσε χθες πως οι ζημιές από τις μη εξουσιοδοτημένες χρηματιστηριακές συναλλαγές στο επενδυτικό της τμήμα ανέρχονται σε 2,3 δις δολ., περισσότερο δηλαδή απ’ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί και πως η εταιρεία θα συστήσει επιτροπή για την έρευνα του θέματος.


Οι Financial Times ανέφεραν χθες πως η Deloitte θα διευθύνει την έρευνα. Άλλες αναφορές λένε πως η με έδρα το Λονδίνο εταιρεία Herbert Smith θα είναι σύμβουλος στην έρευνα.


Οι ζημίες προέρχονται από συναλλαγές σε προθεσμιακά συμβόλαια των δεικτών Standard & Poor’s 500, DAX και EuroStoxx του τελευταίου τριμήνου, σύμφωνα με τη τράπεζα.


Σύμφωνα με τους Sunday Times ο υπεύθυνος για τις συναλλαγές Adoboli είχε τοποθετήσει χρηματιστηριακά στοιχήματα αξίας 10 δις πριν ανιχνευθούν οι ζημιές από την τράπεζα.


Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Oswald Gruebel, δήλωσε πάντως πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί επειδή κάποιος εγκλημάτισε, καθώς τέτοια φαινόμενα πάντα θα υπάρχουν στη δουλειά αυτή και δεν μπορείς να τα αποφύγεις.


ΠΡΕΖΑ TV
19-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: