Δευτέρα, Οκτωβρίου 03, 2011

ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011 ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΜΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΜΟΣΙΑΛΟ


Μέχρι το τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα της εφεδρείας, ανακοίνωσε ο Ηλίας Μόσιαλος, πιθανολογώντας το τέλος των προσλήψεων στο δημόσιο και περιέγραψε το δεύτερο κύμα εφεδρείας.
Όπως ανακοίνωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, το πρώτο κύμα εφεδρείας στον δημόσιο τομέα θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.



Όπως είπε ο Ηλ. Μόσιαλος σε αυτό το κύμα περιλαμβάνονται και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, ενώ για όσους δεν είναι στο καθεστώς προ-συνταξιοδότησης, θα προβλέπεται αποζημίωση.


Δήλωσε ακόμη ότι είναι πιθανόν το ποσοστό προσλήψεων - αποχωρήσεων από ένα προς 10, να μεταβληθεί σε μηδέν προς 10, καθώς στόχος είναι μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις να μειωθεί ο δημόσιος τομέας κατά 150.000.


Υπογράμμισε ότι το δεύτερο κύμα εφεδρείας περιλαμβάνει αξιολόγηση σε όλους τους οργανισμούς του δημοσίου, με τη συμμετοχή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων από την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ, με στόχο τη μείωση των υπηρεσιακών μονάδων κατά 30% την περίοδο 2012-2013.


Όπως είπε ο Η. Μόσιαλος χαρακτηριστικά το προσωπικό θα μεταταγεί ή θα περάσει σε εργασιακή εφεδρεία, ενώ σημείωσε ότι όλες οι διαδικασίες θα ελεγχθούν από το ΑΣΕΠ.


ΠΡΕΖΑ TV
3-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: