Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2011

ΣΤΙΣ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ»


Αναβλήθηκε για τις 24 Οκτωβρίου η δίκη των οκτώ κατηγορουμένων, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», προκειμένου να ενημερωθούν οι συνήγοροι του Κ.Κατσένου για τη δικογραφία, αλλά και εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων που συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.


Στο εδώλιο κάθονται ο Ν. Μαζιώτης, η Π.Ρούπα, ο Χρ. Κορτέσης, ο Κ. Γούρνας, ο Ευ. Σταθόπουλος, ο Σ.Νικητόπουλος, η Μ. Μπεραχά και ο Κ. Κατσένος ο οποίος υπενθυμίζεται ότι παραδόθηκε στης αρχές στις 30 Σεπτεμβρίου.


Σημειώνεται ότι οι Κορτέσης, Σταθόπουλος και Νικητόπουλος έχουν αποφυλακισθεί υπό όρους. Ενώ όσον αφορά στους Μαζιώτη, Ρούπα, και Γουρνά αναμένεται να αποφυλακισθούν εντός του Οκτωβρίου καθώς συμπληρώνεται η 18μηνη κράτησή τους που είναι και το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.


Αμέσως μετά την ανακοίνωση της αναβολής της δίκης, οι τρεις κατηγορούμενοι, που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τον "Επαναστατικό Αγώνα", Κ. Γουρνάς, Ν. Μαζιώτης και η Π. Ρούπα,  ζήτησαν από το δικαστήριο να προσέλθουν στον προαύλιο χώρο του δικαστηρίου προκειμένου να προβούν σε κοινή δήλωση ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών.


Πράγματι το δικαστήριο τους το επέτρεψε και εκ μέρους όλων μίλησε η Παναγιώτα Ρούπα η οποία αναφέρθηκε "σε μια σκοτεινή κρίση" τη "μεγαλύτερη συστημική κρίση που ζούμε".


"Ζούμε σε συνθήκες κατοχής που συναγωνίζονται αυτές της ναζιστικής περιόδου. Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη για οργανωμένες επιθέσεις ακόμη και ένοπλες. Εμείς στεκόμαστε όρθιοι και αμετανόητοι" δήλωσε μεταξύ άλλων η Π. Ρούπα.
ΠΡΕΖΑ TV
5-10-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ