Σάββατο, Οκτωβρίου 29, 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΦΟΔΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας του καθεστώτος Ασάντ σε συνοικία της πόλης Χομς. Χθες σε μεγάλη επιχείρηση του στρατού άλλοι 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ σήμερα το πυροβολικό των ενόπλων δυνάμεων βομβάρδισε περιοχές της Χομς και οι αρχές πραγματοποίησαν κατ΄οίκον έρευνες για τον εντοπισμό αντικαθεστωτικών και λιποτακτών του στρατού που όπως φαίνεται αυξάνονται.


Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τουλάχιστον δέκα πολίτες συνελήφθησαν.


"Ένας νεαρός σκοτώθηκε σήμερα το πρωί από ελεύθερο σκοπευτή στη συνοικία Ντέιρ Μπάλαα και ακόμη δύο στη συνοικία Μπάμπα Αμρ" στη Χομς, αναφέρει το Παρατηρητήριο και προσθέτει ότι τεθωρακισμένα του συριακού στρατού εισέβαλαν στη Μπάμπα Αμρ πραγματοποιώντας επιχείρησης καταστολής σε ένα από τα προπύργια του κινήματος κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-'Ασαντ.


Αντίστοιχες επιχειρήσεις σημειώθηκαν και στην περιοχή Ντέιρ ελ Ζουρ όπου σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει αδιευκρίνιστος αριθμός θυμάτων.


Επίσης σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του τακτικού στρατού και ενόπλων, πιθανώς λιποτακτών του στρατού, αναφέρονται και στη συνοικία Νταουάρ αλ-Ραϊς στη Χομς.


Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ενταθεί οι συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών του τακτικού στρατού και λιποτακτών, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται καθημερινά.


Σημειώνεται ότι από τον Μάρτιο όταν ξεκίνησαν οι εξεγέρσεις, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.


ΠΡΕΖΑ TV
29-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: