Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2011

«ΝΕΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, «ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ» ΑΠΑΝΤΑ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε και η χθεσινή αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, με τον Αλ. Τσίπρα να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προωθεί επενδυτικές συμφωνίες κάνοντας «στραβά μάτια» στη διαπλοκή, και τον Γ. Παπακωνσταντίνου να περιορίζει το ρόλο του κόμματος αποκλειστικά σε επικοινωνιακές σκοπιμότητες.
Μιλώντας για «νέο Βατοπέδι», ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε επίκαιρη ερώτηση σχετική με τη συμφωνία για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική, επισημαίνοντας το «διαμεσολαβητικό ρόλο του πρωθυπουργού στην προώθηση οικονομικής συμφωνίας μεταξύ ιδιωτών, χωρίς όφελος για το Δημόσιο».



«Ποιο είναι το σκάνδαλο, η αδειοδότηση επένδυσης που θα αποφέρει 1 δισ. ευρώ, η αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας;» ρώτησε από την πλευρά του ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αποδίδοντας ως μοναδικό ρόλο στο ΣΥΡΙΖΑ «να δημιουργεί κάθε ημέρα επεισόδια μέσα και έξω από τη Βουλή, για ένα ευχάριστο 5λεπτο στα μεσημεριανά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων».


«Είτε θέλετε είτε όχι, η υπόθεση θα αποδειχθεί το νέο Βατοπέδι για την κυβέρνηση Παπανδρέου», απάντησε ο Αλ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση «αναγορεύει σε θεσμικούς συνομιλητές αυτούς που μας έχουν κάτσει στο σβέρκο εδώ και 25 χρόνια».


Ζητώντας στοιχεία και όχι «άδειες απειλές» και αφού προσκάλεσε τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να «μην κουνάει το δάχτυλο» στην κυβέρνηση, ο υπουργός Περιβάλλοντος συνέστησε «νηφάλιους τόνους» στην πολιτική κριτική, παρατηρώντας «ενόχληση» από τις προχθεσινές αναφορές Βενιζέλου περί «τζάμπα μάγκα».


«Μπορεί εγώ να είμαι τζάμπα μάγκας, αλλά οι δικές σας οι μαγκιές κοστίζουν μισθούς και συντάξεις, κοστίζουν στους πολίτες κάθε φορά που κάνετε τα στραβά μάτια στη διαπλοκή», απάντησε ο κ. Τσίπρας, συγχαίροντας τον υπουργό Περιβάλλοντος που ως μέλος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ χειροκρότησε προχθές, κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τις κλαδικές συμβάσεις, «το ξεγύμνωμα της υποτέλειας της κυβέρνησης».
Της ΕΛΕΝΑΣ ΒΑΡΙΝΟΥ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΠΡΕΖΑ TV
22-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: