Σάββατο, Οκτωβρίου 29, 2011

ΣΟΙΜΠΛΕ: ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Σε παρεμφερείς με τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ προχώρησε και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γουλφγκανγκ Σόιμπλε λέγοντας πως η Ευρώπη έχει μπροστά της μακρύ δρόμο για να επιλύσει την κρίση και ότι μια βασική προϋπόθεση είναι να εφαρμόσει η Ιταλία τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί.


Σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί την Δευτέρα στο περιοδικό Σπίγκελ ο Σόιμπλε χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα προς τα εμπρός» τη συμφωνία των Βρυξελλών αλλά πρόσθεσε πως η Σύνοδος αυτή δεν θα είναι και η τελευταία για το συγκεκριμένο θέμα.


Στο ερώτημα αν το ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης αρκεί για μια πιθανή διάσωση της Ιταλίας, ο Σόιμπλε απάντησε ότι αυτό είναι άσχετο επειδή η Ιταλία πρέπει απλώς να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για να περιορίσει το έλλειμμα και να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη.


"Η Ιταλία έχει δηλώσει ότι είναι ανοιχτή σε μεταρρυθμίσεις. Τώρα πρέπει να τις εφαρμόσει. Η Ευρώπη λειτουργεί με πράξεις και όχι με τον έναν να καθησυχάζει τον άλλο ότι είναι καλός άνθρωπος", είπε, προσθέτοντας ότι αν η Ρώμη δεν κάνει αυτά που πρέπει οι χρηματαγορές θα αντιδράσουν αναλόγως.


Τέλος, σχετικά με την Ελλάδα, ο Σόιμπλε προειδοποίησε πως εάν το εθελοντικό "κούρεμα" του χρέους από τις τράπεζες δεν αποδώσει, "δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί και ένας λιγότερο συναινετικός δρόμος".


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΡΕΖΑ TV
29-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: