Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2011

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ...ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΕΡΓΑ ΡΕ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ-Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ


Την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την κρίση και θα βρεθεί στην άλλη όχθη του ποταμού, πιο δυνατή, με βιωσιμότητα και ευημερία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την αντιφώνησή του στη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους.Είπε ότι εμπνέεται και παίρνει δύναμη από τους αγώνες του Πατριάρχη, όπως και το παράδειγμα των μοναχών του Αγίου Ορους, ενώ από την πλευρά του ο κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε σύνεση και φώτιση στους πολιτικούς. Τόνισε την ανάγκη για σύμπνοια, ομοψυχία, θυσίες και υπομονή, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση με τις λιγότερες δυνατές ταλαιπωρίες για τον ελληνικό λαό. Επισήμανε ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι πρωτίστως πνευματική και πρότεινε ως λύση την επιστροφή στον Θεό.



Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε χθες το πρωί το Αγιον Ορος και παρέστη στην πατριαρχική θεία Λειτουργία στο ναό του Πρωτάτου για τα 20 χρόνια του κ. Βαρθολομαίου στην Πατριαρχία.


Ο Γ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε ότι σε δύο εβδομάδες θα συνεδριάσει η διυπουργική επιτροπή ώστε να βρεθεί λύση για απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ σε έργα αναστήλωσης στις Μονές.


Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει τεθεί και η πρόταση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο Αγιον Ορος, αλλά είναι ανοιχτή η συζήτηση κατά πόσο θα επηρεάσουν τη φυσιογνωμία του.


Στο Ορος ο Πατριάρχης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και εξέφρασε τη λύπη του για τα σχίσματα στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Εξέφρασε την επιθυμία να πάει στην Ουκρανία, ύστερα από πρόσκληση του Β. Γιανουκόβιτς, για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ προσκάλεσε τον Ουκρανό πρόεδρο στο Φανάρι.


Ζήτησε επίσης τη συνεργασία της πολιτείας ώστε να δοθεί τέλος στην εκκρεμότητα με τους ζηλωτές της παλιάς Μονής Εσφιγμένου και σήμερα θα συναντηθεί με τη νέα αδελφότητα της Μονής στις Καρυές.


Τάχθηκε κατά του διαχωρισμού των μοναχών με βάση τα εθνοφυλετικά τους χαρακτηριστικά και είπε ότι δεν πρέπει να εισέλθει στο Αγιον Ορος το καταδικασμένο φρόνημα του εθνοφυλετισμού.


Των ΚΩΣΤΑ ΛΑΣΚΑΡΕΛΙΑ - ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΜΠΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΠΡΕΖΑ TV
10-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: