Σάββατο, Οκτωβρίου 29, 2011

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΟΙ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ «ΆΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»!!!


ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΣ ΕΙΠΑΜΕ ΠΩΣ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΕΨΑΧΝΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΩΝ-ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΟΝ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-
Ως ανυπόστατες και δυσφημιστικές χαρακτηρίζουν, οι χειρουργοί Αντώνης Καλλικούρδης και Γεώργιος Καλαβρουζιώτης, τις κατηγορίες εις βάρος των καρδιοχειρουργών του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» από τον υπουργό Υγείας, σύμφωνα με τις οποίες «παιδιά ξυπνούσαν από νάρκωση χωρίς να έχουν χειρουργηθεί» εξαιτίας της διαμάχης μεταξύ των γιατρών του νοσοκομείου. Μάλιστα αναρωτιούνται για το εάν στόχος όλων αυτών είναι «ο αποπροσανατολισμός των πολιτών από την απόφασή του υπουργείου να καταργηθεί το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Αγία Σοφία' και να στέλνονται οι μικροί ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, ανάγοντας το σε θέματα διαμάχης γιατρών».


Οι δύο καρδιοχειρουργοί του νοσοκομείου στην επιστολή τους θέτουν "θέμα αξιοπιστίας των πληροφοριοδοτών του υπουργού Υγείας", και σε απάντηση τους προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και κυρίως προς τον υπουργό Υγείας ερωτούν "σε ποιο πόρισμα βασίστηκε για να ξεστομίσει τέτοιες ανυπόστατες κατηγορίες και ύβρεις εναντίων των γιατρών".


Τονίζουν δε,  ότι " δεν έχει γίνει έως τώρα καμία Ένορκη Διοικητική Εξέταση και δεν έχουν λάβει γνώση για καμιά αναφορά για οτιδήποτε, ούτε έχουν κληθεί να απαντήσουν σε καμία ερώτηση".


Μάλιστα επισημαίνουν ότι ο Υπουργός υγείας "ενδεχομένως βιάστηκε να προδικάσει το αποτέλεσμα μιας" προαποφασισμένης ΕΔΕ" και αναρωτιούνται αν σκοπός του υπουργείου και της διοίκησης του νοσοκομείου είναι "να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από την απόφασή του να καταργηθεί το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Αγία Σοφία' και να στέλνονται οι μικροί ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, ανάγοντας το σε θέματα διαμάχης γιατρών".


Οι δύο γιατροί ζητούν από τον Α.Λοβέρδο να διερευνήσει προσωπικά το θέμα και να αναλάβει την ευθύνη, ζητώντας του παράλληλα "να ανακαλέσει τις δυσφημιστικές δηλώσεις του με τον ίδιο τρόπο και μέσα που το έκανε."


Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεως Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, αποκαλεί τερατώδη τα όσα συμβαίνουν και λέγονται από την πλευρά του υπουργείου Υγείας και επισημαίνει σε ανακοίνωση του ότι "φαίνεται πως η σπίλωση και ο διασυρμός έχουν αναγορευτεί σε πάγια πολιτική πρακτική για τον υπουργό διάλυσης της Δημόσιας Υγείας".


"Όπως προκύπτει από δήλωση των συναδέλφων καρδιοχειρουργών ουδέποτε συνέβησαν όσα κατήγγειλε μαινόμενος ο κ. Λοβέρδος" επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ , ενώ κατηγορεί τον κ. Λοβέρδο ότι " παρασιώπησε όλα εκείνα που πράγματι συνέβησαν και καταγγέλθηκαν εγγράφως και επωνύμως, δηλαδή το κλείσιμο της Εντατικής Μονάδας Παιδιών και συνεπώς της ίδιας της καρδιοχειρουργικής Κλινικής με σκοπό να διοχετευθούν τα περιστατικά στο Ωνάσειο".


(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)


ΠΡΕΖΑ TV
29-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: