Πονοκέφαλο προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι πολλαπλασιαζόμενες φωνές από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση.
Οι φωνές αυτές, σε συνδυασμό με τις απόψεις κυβερνητικών στελεχών όπως ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης - για την πολιτική νομιμοποίηση των μέτρων που λαμβάνονται με τη διενέργεια σχετικού δημοψηφίσματος - συνθέτουν στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία σκηνικό αναταραχής στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης.
Είναι ενδεικτικό ότι χθες και ανεξάρτητα από τα σενάρια που διακινήθηκαν μέσω του ελληνικού και ξένου Τύπου περί κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής, δυο ακόμη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Μίμης Ανδρουλάκης και η Σούλα Μερεντίτη, ζήτησαν τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
< Ο βουλευτής Β' Αθήνας Μίμης Ανδρουλάκης με άρθρο στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι δεν υπάρχουν πολλές διέξοδοι για τον Πρωθυπουργό για τον οποίο όπως λέει "αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης των ιστορικών αποφάσεων": " ή ανασυντάσσεται και πλαισιώνεται το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα με μια εθνική και κοινωνική συμφωνία (...) με την προσθήκη ενός δύο κατάλληλων προσώπων ευρύτερης αποδοχής σε κρίσιμους κρίκους για το πρόγραμμα διάσωσης (...) ή μετεξελίσσεται σε κυβέρνηση έκτακτης εθνικής ανάγκης με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής".
< Η βουλευτής Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη, η οποία κατά καιρούς έχει ασκήσει σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης, με δηλώσεις (στον ΒΗΜΑ FM) αναφέρει "η χώρα χρειάζεται να φύγει μπροστά, πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και σωστά. Αυτή την ώρα χρειάζονται όλοι και δεν δικαιούται κανείς με τις εμπάθειες και τις μικροψυχίες του να περιθωριοποιήσει το οποιοδήποτε κομμάτι της κοινωνίας". Η κυβέρνηση από την πλευρά της, προκειμένου να περιορίσει την επανάληψη απόψεων αυτού του είδους, αποποιήθηκε το Σάββατο τα διακινούμενα σενάρια περί συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία και οικειοθελούς παραίτησης από το πρωθυπουργικό αξίωμα του Γιώργου Παπανδρέου. Και έκανε ένα βήμα παραπάνω αποδίδοντας στα σενάρια αυτά απόπειρα υπονόμευσης συνολικά της προσπάθειας που κάνει η χώρα να διασωθεί από τη χρεοκοπία, και συνακόλουθα της κυβέρνησης που ηγείται αυτής της προσπάθειας.
εντονη αντίδραση. Μάλιστα, με αφορμή δημοσίευμα σαββατιάτικης εφημερίδας («Ημερησία») που αναπαράχθηκε στη συνέχεια από ξένα μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση αντέδρασε έντονα διά του εκπροσώπου της Ηλία Μόσιαλου. Σύμφωνα με τη δήλωσή του, η οποία πρέπει να σημειωθεί ότι είναι διατυπωμένη σε ιδιαίτερα έντονο ύφος και έρχεται σε συνέχεια μιας ανάλογης δήλωσης που αφορούσε σχετικό δημοσίευμα των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" της Γερμανίας, "ακόμη κι αν είναι προϊόντα φαντασίας, είναι απαράδεκτα και ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια".
Στην ίδια δήλωση, ο Ηλ. Μόσιαλος υπογραμμίζει ότι "την ώρα που ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δίνουν μαζί με τον ελληνικό λαό έναν μεγάλο αγώνα για τη σωτηρία της χώρας, με όλες αυτές τις δήθεν πληροφορίες, όσο κι αν επιχειρείται, δεν πλήττονται οι προσπάθειες του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, αλλά υπονομεύεται η πολιτική σταθερότητα, η ομαλή πορεία της χώρας και απειλείται το εθνικό και δημόσιο συμφέρον. Αυτή την ώρα της μεγάλης μάχης οφείλουν όλοι να συστρατευθούν στην προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας.».
Μάλιστα, πληροφορίες φέρουν τον κ. Παπανδρέου να είναι εξοργισμένος.
Αλλη πηγή υποστήριξε ότι τα σενάρια συμπίπτουν χρονικά με έναν μαραθώνιο τηλεφωνικών επαφών που έχει αυτές τις ημέρες ο Πρωθυπουργός στην προσπάθεια διαχείρισης της κρίσης, και εκ των πραγμάτων υπονομεύεται η δυνατότητά του για παρέμβαση στις εξελίξεις.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γιώργος Χρ.Παπαχρηστος-ΤΑ ΝΕΑ
ΠΡΕΖΑ TV
10-10-2011
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου