Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2011

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: «ΧΑΘΗΚΑΝ» ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 13-14 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ- ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΕΟ;;;


ΑΠ:ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...
Τα 13-14 δισ. ευρώ άγγιξε η εκροή τραπεζικών καταθέσεων το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, όπως δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
«Το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, δύο πολύ άσχημους μήνες, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας, είχαμε μια απώλεια 13-14 δισ. ευρώ», σημείωσε ο κ. Προβόπουλος. 


Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκροή καταθέσεων συνεχίστηκε και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Αναφερόμενος στα αίτια επιδείνωσης της ύφεσης ο Γ. Προβόπουλος άφησε ουσιαστικά ακάλυπτη την κυβέρνηση στην οποία καταλόγισε έλλειψη αποφασιστικότητας στην εφαρμογή της δημοσιονομικής προσαρμογής σε συνδυασμό με την μη περικοπή πρωτογενών δαπανών σε μόνιμη βάση. 

Πρότεινε, για το 2012, την εφαρμογή μιας πολιτικής ταχύτερης ανάκαμψης με έμφαση στη μείωση των πρωτογενών δαπανών και δημιουργίας πρωτογενών πλεονασμάτων με ρυθμούς ακόμα υψηλότερους από τους προβλεπόμενου.

Κατά την συζήτηση της Ενδιάμεσης Έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2011, ο διοικητής της ΤτΕ εκτίμησε πως το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής που επιτεύχθηκε το 2010 υπήρξε πολύ σημαντικό, συνοδευόμενο και από ορισμένες αξιόλογες διαρθρωτικές παρεμβάσεις - με κορυφαία τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε ωστόσο ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, καθώς εξακολουθεί να υφίσταται έλλειμμα αξιοπιστίας, δεδομένου ότι «η οικονομική πολιτική συχνά ασκείται αποσπασματικά, με διστακτικότητα, υπαναχωρήσεις και αναβολές, ή σύρεται από τις εξελίξεις αντί να τις προλαμβάνει».

Παράλληλα καυτηρίασε την επιλογή «οριζόντιων, ισοπεδωτικών λύσεων για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών», την ώρα που όπως είπε, «οι μηχανισμοί που εγγενώς παράγουν δαπάνες παραμένουν άθικτοι», αλλά και την «αναβίωση νοοτροπιών και συμπεριφορών του παρελθόντος».
ΠΡΕΖΑ TV
29-11-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνουν κι εξαφανίζονται τα χρήματα. Αφού δεν δείνουν κίνητρο, τα ΖΩΑ(!), ώστε να παραμείνουν εδώ. Θα αναγκαστούν να κρατήσουν αυτά που δεν έχουν φύγει ακόμα με κατασταλτηκά μέτρα. Την τελευταία στιγμή πάντα και αφού γίνει το "ατύχημα", όπως πάντα σ όλα τα θέματα σ αυτό το σαράβαλο κράτος.

Εκτός κι αν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα κι εδώ.

Θα μου πεις έχει καμμιά σημασία πια?