Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2011

ΕΛΛΑΔΑ 2011-ΠΑΤΡΑ:ΑΝΗΛΙΚΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΧΑΡΤΟΚΟΥΤΟ


Μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει η είδηση για τα δύο ανήλικα αδελφάκια που εντοπίστηκαν να κοιμούνται μέσα σε χαρτόκουτο ,εκτεθειμένα στο κρύο, δίπλα σε κάδους απορριμμάτων στην Πάτρα. 
Τα παιδιά, 7 και 10 ετών, είναι ρουμανικής καταγωγής και έχουν εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους εδώ και αρκετές ημέρες .
Ενας κάτοικος της περιοχής εντόπισε τα δύο παιδιά αγκαλιά μέσα στο χαρτόκουτο ,να πρσπαθούν να ζεσταθούν .Αμέσως τηλεφώνησε στην αστυνομία όπου , με εντολή εισαγγελέα τα δύο αγοράκια  μεταφέρθηκαν στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ρίου και αφού τους προσφέρθηκε η απαραίτητη ιατρική φροντίδα, οδηγήθηκαν σε Ίδρυμα.

Εθελοντές απασχόλησαν τα παιδια με δημιουργικό παιχνίδι, προσπαθώντας να τα κάνουν να ξεχαστούν από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν και μέχρι να εντοπιστούν οι γονείς τους 


Δημήτρης Καραστεφανής-ΣΚΑΙ
ΠΡΕΖΑ TV
19-11-2011

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To θέμα είναι πολύ σοβαρό. Οι επιπτώσεις του μνημονίου είναι ολέθριες. Δυστυχώς διάβασα επίσης ότι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους στα ιδρύματα λόγω κρίσης! Το αποικιοκρατικό σύστημα δεν έχει μόνο στόχο τα χρήματά μας. Έχει ως στόχο και την ανθρωπιά μας, το θεσμό της οικογένειας, το θεμέλιο της δημοκρατίας και του πολιτισμού. Όποιος μπορεί ας βοηθήσει. Και πρέπει να βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Αλλά να το ξέρετε: Όσο έχουμε αυτό το σύστημα, τα φαινόμενα αυτά όχι μόνο θα υπάρχουν, αλλά δυστυχώς θα ενταθούν τόσο, ώστε να δημιουργηθούν στρατιές φοβισμένων και απελπισμένων φτηνών εργατικών χεριών. Βοηθάμε τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα τα παιδιά. Είναι καθήκον μας, αν θέλουμε μας αποκαλούν ανθρώπους. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Πρέπει να φύγουν οι ηθικοί αυτουργοί τέτοιων εγκλημάτων δηλαδή οι κάθε λογής Παπαδήμιοι.mitsos175.

Ανώνυμος είπε...

Πες τα ρε μητσο.Οπως στην εποχη της βολεψης καποιοι εκαναν το λαθος και ηθελαν να εκμεταλλευτουνε τον συνανθρωπο τους και γι αυτο ηρθαμε εδω που ειμαστε,το αντιστοιχο σφαλμα σ αυτη την περιοδο ειναι η απανθρωπια. Να εισαι ρατσιστης πχ.Ας κανουμε λοιπον την υπερβαση,ακομα μπορουμε.Να αλλαξξουμε συνειδηση πρεπει,ολα τα αλλα θα ερθουν,Και να αγωνιστουμε,να αγωνιστουμε πολυ