Δευτέρα, Νοεμβρίου 07, 2011

ΙΣΡΑΗΛ: ΑΠΕΡΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΗΜΕΡΑ


Σε τετράωρη γενική απεργία στον δημόσιο τομέα προχωρεί σήμερα η Εργατική Ομοσπονδία Histadrut στο Ισραήλ πλήττοντας κυρίως τα νοσοκομεία, το μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο, τον τραπεζικό τομέα, το χρηματιστήριο και τα λιμάνια.
Η χρονική διάρκεια της απεργίας περιορίστηκε από δικαστήριο την νύκτα, όταν η συνομοσπονδία, που εκπροσωπεί 100.000-150.000 εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, αποφάσισε την κήρυξη γενικής απεργίας επ΄αόριστον μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με το υπουργείο Οικονομικών για τις συνθήκες απασχόλησης των συμβασιούχων που εργάζονται στον δημόσιο τομέα.



Το δικαστήριο επικαλέστηκε την έλλειψη χρόνου για διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της συνομοσπονδίας και ζήτησε την άμεση επανάληψη των συνομιλιών για την εξεύρεση λύσης, με στόχο να του αναφέρουν την πρόοδο των συνομιλιών τους την Πέμπτη.


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απηύθυνε χθες έκκληση για την ματαίωση της απεργιακής κινητοποίησης λέγοντας: "Καλώ την Histadrout να ανακαλέσει την απεργία αυτή...Οφείλουμε να διαχειρισθούμε την οικονομία μας με υπευθυνότητα τη στιγμή που οι ευρωπαϊκές οικονομίες κλονίζονται πολύ σοβαρά", ανέφερε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΡΕΖΑ TV
7-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: