Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2011

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ


Την παραίτησή του Ιταλού πρωθυπουργού ζητούν οι περισσότεροι συνεργάτες του, μετά και την ανακοίνωση ότι η χώρα τίθεται υπό την κηδεμονία του ΔΝΤ κι ενώ έχει ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, κατά τη διάρκεια της νύχτας ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κάλεσε σε συνεδρίαση στην ιδιωτική του κατοικία τους στενότερους συνεργάτες τους, οι οποίοι εκ των οποίων του υπέδειξαν τον δρόμο της παραίτησης.



Ο συντονιστής του κόμματος «Λαός της Ελευθερίας», Ντένις Βερντίνι, φέρεται να εξήγησε στον κ. Μπερλουσκόνι, ότι στην παρούσα φάση, οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, είναι μόνον 306, ενώ, για την ψήφο εμπιστοσύνης χρειάζονται τουλάχιστον 316».


Ακόμη και ο πιο έμπιστος σύμβουλος του Μπερλουσκόνι, ο υφυπουργός στην προεδρία της κυβέρνησης, Τζάννι Λέττα, φέρεται να του εξήγησε ότι «δεν μπορεί να ακολουθείται, κάθε φορά, η μέθοδος αυτή. Να προσπαθεί, κανείς, να περισυλλέγει μια-μια τις ψήφους».


Από την πλευρά, του ο Καβαλιέρε ζήτησε τρεις ημέρες προθεσμία για να έρθει απευθείας σε επαφή με τους βουλευτές του και να επιχειρήσει να τους μεταπείσει ώστε να εξασφαλίσει την αναγκαία πλειοψηφία.


ΠΡΕΖΑ TV
5-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: