Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2011

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΒΙΑΣ!!!


Το κυβερνών ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο στην Αίγυπτο αποδέχτηκε σύμφωνα με το Al Jazeera την παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης υπό τον Εσράμ Σαρίφ που του υποβλήθηκε την Κυριακή, μετά τις βίαιες συγκρούσεις στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ανάμεσα σε αστυνομικούς και στρατό και διαδηλωτές.



Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μοχάμεντ Χεγκάζι είπε ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες περιστάσεις, που περνά η χώρα την τρέχουσα περίοδο, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της πλήρως, έως ότου ληφθεί μια απόφαση σχετικά με την παραίτησή της», μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA.


Παράλληλα, η κυβέρνηση δεμεύτηκε πως θα παραμείνει στα καθήκοντα της μέχρι τον ορισμό μίας νέας αν και είναι άγνωστο πότε θα γίνει αυτό.


Οι διαδηλωτές ζητούν επιτατικά την απομάκρυνση του στρατού από διοίκηση της χώρας, την ώρα μάλιστα που, παρά τις εκλογές, η εκλογή ενός νέου προέδρου έχει μετατοπιστεί για τις αρχές του 2013, πολύ αργότερα από ότι έλπιζαν εξαρχής.


Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία στις βίαιες συγκρούσεις των τελευταίων τριών ημερών σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 διαδηλωτές ενώ ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους 1000.  IEFIMERIDA.GR
ΠΡΕΖΑ TV
21-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: