Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2011

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Γιατί μόνο σαν σκάνδαλο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί όταν κάπου μπορούν να δουλέψουν δύο άτομα, έστω για δέκα μέρες, και δεν τους παίρνεις για λόγους....τύπων! Και εξηγούμαι:
Στην προκήρυξη για την πρόσληψη ατόμων για την διεξαγωγή του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης περιλαμβανόταν κι η σύναξη σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με 4 ρεπόρτερ για την στελέχωση του Γραφείου Τύπου της διοργάνωσης.
Στη Θεσσαλονίκη στην οποία  η ανεργία έχει σχεδόν ισοπεδώσει τον κλάδο των δημοσιογράφων το Φεστιβάλ Κινηματογράφου που δίνει κάθε χρόνο ένα περιορισμένο αριθμό θέσεων εργασίας έστω και για πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα είναι μια πολύ μικρή αλλά ζωτικής σημασίας ανάσα.

Να σημειωθεί οτι και φέτος η χρηματοδότηση του θεσμού είναι πολύ περιορισμένη και εξασφαλισμένη μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Έγινε η διαδικασία και η αξιολόγηση και βγήκαν στο παρα πέντε σχεδόν του Φεστιβάλ τα αποτελέσματα για τις 151 προσλήψεις.
Τελικά, από τους 4 ρεπόρτερ τα ονόματα των οποίων ανακοινώθηκαν, οι δύο αποφάσισαν να παραιτηθούν. Μένουν λοιπόν, δύο θέσεις κενές. Κι αυτό στις αρχές της εβδομάδας που διανυουμε και στο τελείωμα της ήταν η έναρξη της διοργάνωσης. Χωρίς να ξέρω ακριβώς τι διαδικασία υποθέτω οτι με τις δύο παραιτήσεις έπρεπε αμέσως να αναζητηθούν άλλοι δύο δημοσιογράφοι που να αιτήθηκαν στο Φεστιβάλ για τη θέση.
Δεν βρέθηκε όμως κανείς άλλος δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης, ή της Βορείου Ελλάδος που να πληροί τα κριτήρια που είχαν τεθεί από την προκήρηξη.
Στην Ελλάδα που ο κλάδος των δημοσιογράφων αργοπεθαίνει - αν δεν έχει ήδη πεθάνει - δεν βρέθηκαν δύο δημοσιογράφοι να στελεχώσουν το Γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ και να δουλέψουν έστω και 10 μέρες!
Δεν είχε κανείς άλλος, πέρα από τους 4 που προσλήφθησαν, τα προσόντα ούτε και συμπλήρωσαν σωστά την ηλεκτρονική αίτηση για να διεκδικήσουν τη θέση.
Το Φεστιβάλ δεν ήταν λύση για ένα μακροχρόνια άνεργο δημοσιογράφο όμως είναι μία διέξοδος και έστω μία μικρή απολαβή. Κι όμως! Ακόμη κι αυτή η διέξοδος κλείνει.

ΥΓ: Παρακολουθώ κάθε χρόνο και θα το παρακολουθήσω και φέτος για να απολαύσω έναν από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της πόλης που κινδυνεύει όμως κι αυτός να χαθεί.


Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=42298:2011-11-05-09-24-37&catid=1:latest-news&Itemid=50#ixzz1cq2LB8qJ 
Seleo.gr News 


ΠΡΕΖΑ TV
5-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: