Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2011

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ!!!


Παράβαση του ωραρίου εργασίας, που έχει ως αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τόσο των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία όσο και των ασθενών, καταγγέλλει σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων που εκπροσωπεί 80.000 υγειονομικούς υπαλλήλους. Είναι η δεύτερη φορά που η ομοσπονδία καταφεύγει στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας. Η πρώτη αναφορά είχε κατατεθεί τον Μάιο του 2009. 



Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ομοσπονδία, καθημερινά εδώ και χρόνια οι διοικήσεις των δημοσίων νοσοκομείων παραβιάζουν το νόμιμο ωράριο εργασίας των εργαζομένων, καθώς  και την εργατική νομοθεσία που καθορίζει το ανώτατο πλαφόν απασχόλησης των απασχολουμένων στα νοσοκομεία. Οι υγειονομικοί υπάλληλοι εργάζονται συχνά τρεις ή τέσσερις ακόμα και πέντε νύχτες την εβδομάδα και οι αρμόδιες αρχές πλουτίζουν αδικαιολόγητα σε βάρος των εργαζομένων, αποκομίζοντας παράνομα οικονομικά οφέλη από τα ποσά που θα κατέβαλαν σε άλλους εργαζομένους που θα έπρεπε να απασχολούν. 


Με την αναφορά της η ομοσπονδία ζητεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε να διερευνήσει εάν υπάρχει παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας που έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση της υγείας των  εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και όσων νοσηλεύονται σε αυτά.
ΠΡΕΖΑ TV
4-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: