Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ


Οι εργαζόμενοι του βρετανικού Δημοσίου καλούνται αύριο σε μαζική απεργία κατά του δρακόντειου προγράμματος λιτότητας που επιδιώκει να εφαρμόσει η βρετανική κυβέρνηση. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό. Οι οργανωτές ελπίζουν στη συμμετοχή τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων εργαζομένων.


Τα περισσότερα σχολεία αναμένεται να παραμείνουν κλειστά, η εναέρια κυκλοφορία θα διαταραχθεί, όπως και η λειτουργία νοσοκομείων, δικαστηρίων και διάφορων δημοτικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα.


Επίσης, περισσότερες από χίλιες διαδηλώσεις έχουν οργανωθεί σε ολόκληρη τη Βρετανία. Στις κινητοποιήσεις έχουν καλέσει όλες οι μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας και η συμμετοχή αναμένεται ότι θα ξεπεράσει εκείνη στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου για τους ίδιους λόγους, με πρωτοβουλία τεσσάρων συνδικάτων.


"Την Τετάρτη θα γίνει η μεγαλύτερη απεργία εδώ και μια γενιά", προέβλεψε ο Μπρένταν Μπάρμπερ, ο γενικός γραμματέας της συνομοσπονδίας των βρετανικών συνδικάτων TUC.


Ακόμη πιο φιλόδοξος, ο επικεφαλής του Unison, του κύριου βρετανικού συνδικάτου του δημόσιου τομέα, ο Ντέιβ Πρέντις, περιμένει "τη μεγαλύτερη κινητοποίηση από τη γενική απεργία του 1926", που είχαν κηρύξει οι εργάτες των ορυχείων κατά της μείωσης των μισθών τους.
ΠΡΕΖΑ TV
29-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: