Παρασκευή, Νοεμβρίου 11, 2011

ΠΟΙΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Βέβαιον θεωρείται ότι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραμείνει υπουργός των Οικονομικών και αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης Παπαδήμου. Στην κυβέρνηση θα παραμείνουν ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.Ήδη η κυρία Διαμαντοπούλου και ο κ. Λοβέρδος ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικώς από τον κ. Λουκά Παπαδήμο ότι παραμένουν στα χαρτοφυλάκιά τους.   



Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει ζητήσει να διατηρήσουν τα υπουργεία τους ή έστω να παραμείνουν στην κυβέρνηση ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης και ο υπουργός Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος.
Αναμένεται να αντικατασταθούν οι υπουργοί Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Εθνικής Αμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης, Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος, όπως έχει ζητήσει ο κ. Αντώνης Σαμαράς.


Από το βράδυ της Πέμπτης οι συνομιλίες είναι διαρκείς μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. "Σφαγή" αναμένεται να γίνει μεταξύ των υφυπουργών, τόσο διότι αναμένεται να μειωθεί ο συνολικός αριθμός τους όσο και επειδή εκ των πραγμάτων- λόγω συμμετοχής στελεχών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση- θα είναι λιγότερα τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης που θα στελεχώνουν το υπουργικό συμβούλιο υπό τον κ. Παπαδήμο. Περίπου οκτώ με δέκα νέοι υφυπουργοί από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ αναμένεται να εισέλθουν στη νέα κυβέρνηση.

Τι αναλαμβάνει η ΝΔ

Για το υπουργείο Εξωτερικών κατευθύνεται ο κ. Σταύρος Δήμας. Υπουργός Άμυνας αναμένεται να οριστεί ο έτερος αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Στο υπουργείο Παιδείας, ως αναπληρωτής, οδεύει ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναμένεται να αναλάβει ο σύμβουλος του κ. Αντώνη Σαμαρά κ. Γιάννης Μουρμούρας.

Η συμμετοχή του ΛΑΟΣ

Ισχυρή υποψηφιότητα για να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει θέσει ο κ. Μάκης Βορίδης. Για υπουργοποίηση προορίζεται και ο κ. Γιώργος Γεωργίου.


Γιάννης Μακρυγιάννης, Σπύρος Γκουτζάνης-ΘΕΜΑ


ΠΡΕΖΑ TV
11-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: