Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2011

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ Ο ΣΤΟΛΙΣΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ


Το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό επικοινώνησε με τα δύο πλοία που κατευθύνονται προς τη Γάζα και τα προειδοποίησε να μην προβάλουν αντίσταση όταν αναχαιτιστούν.
Σύμφωνα με το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό, δυνάμεις του επικοινώνησαν με τα δύο πλοία, το ιρλανδικό Saoirse ("ελευθερία" στα κελτικά) και το καναδικό Tahrir ("ελευθερία" στα αραβικά) τα οποία βρίσκονταν στα 50 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Γάζας, σήμερα το μεσημέρι με πορεία προς την Γάζα όπου σκοπεύουν να σπάσουν τον αποκλεισμό.



“Ενημερώθηκαν ότι ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας είναι σύμφωνος με το
διεθνές δίκαιο και ότι καλό θα ήταν να επιστρέψουν στο λιμάνι απ' όπου απέπλευσαν ή να κατευθυνθούν προς ένα αιγυπτιακό λιμάνι ή το λιμάνι Ασντότ" αναφέρει η ισραηλινή ανακοίνωση η οποία ενημερώνει ότι “οι ακτιβιστές αρνήθηκαν να συνεργαστούν με το πολεμικό ναυτικό και συνεχίζουν το ταξίδι τους.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των συντονιστών της ομάδας που ταξιδεύει προς Γάζα Ντένις Κοσέιμ, τα πληρώματά των δύο πλοίων έλαβαν ως οδηγία να μην προβάλουν αντίσταση στο ισραηλινό πολεμικό ναυτικό, όταν αυτό θα προσπαθήσει να τα αναχαιτίσει και υπέγραψαν σχετικό κείμενο στο οποίο δεσμεύονται να μην προβάλουν αντίσταση σε περίπτωση νηοψίας από το Ισραήλ, ενώ δήλωσε “ελπίζουμε ότι θα μπορούν κατόπιν να επιστρέψουν στα σπίτια τους χωρίς θα υποστούν ταλαιπωρία". 


Στη Λωρίδα της Γάζας το στολίσκο περιμένουν η ένωση των παλαιστίνιων ψαράδων, καθώς και ακτιβιστές οι οποίοι προετοιμάζονται να τους υποδεχθούν. Σύμφωνα με δηλώσεις του Ιρλανδού ακτιβιστή  Φίνταν Λέιν, χθες ισραηλινά πολεμικά πλοία πλησίασαν τον στολίσκο με τους 27 ταξιδιώτες και το φορτίο φαρμάκων 30.000 δολαρίων στα έξι μίλια, ενώ αναγνωριστικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από αυτόν.


ΠΡΕΖΑ TV
4-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: