Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2011

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ-ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ--ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ


-Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ,ΟΤΑΝ ΜΕ ΜΟΥΦΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΟΝΕ
-ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΔΝΤ,ΥΠΟΘΥΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ..."ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ"...
-1 ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΙΧΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 
Ακαδημαϊκός δάσκαλος, κεντρικός τραπεζίτης, επιστήμονας υψηλού κύρους, με θητεία στα κέντρα αποφάσεων και χάραξης πολιτικής της Ελλάδας και της Ευρώπης, ο καθηγητής Λουκάς Παπαδήμος αναφέρεται ως πρωθυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας.
Βιογραφικό
Ο Λουκάς Παπαδήμος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και μετά την αποφοίτησή του από το Κολλέγιο Αθηνών, άρχισε τις σπουδές του στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Πήρε το πρώτο του πτυχίο στη Φυσική, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογία-Μηχανολογία και έκανε το διδακτορικό του στα Οικονομικά. Παράλληλα με τις σπουδές του, εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ως ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ.



Η ακαδημαϊκή του καριέρα άρχισε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, όπου κατά την περίοδο 1975-1984 κατείχε θέση επίκουρου στην αρχή και στη συνέχεια αναπληρωτή καθηγητή.


Το 1980 εργάστηκε ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, στη Βοστώνη ενώ λίγα χρόνια αργότερα, το 1985, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αναλάβει θέση οικονομικού συμβούλου της Τράπεζας της Ελλάδος, θέση όπου υπηρέτησε μέχρι το 1993. Τη χρονιά εκείνη διορίστηκε Υποδιοικητής και ένα χρόνο μετά έγινε Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για τα επόμενα οκτώ χρόνια, μέχρι το 2002. Από τη θέση αυτή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη.


Η αμέσως επόμενη θέση του Λουκά Παπαδήμου ήταν αυτή του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την οποία κατείχε μέχρι τους πρώτους μήνες του 2010.


Από το 1988 ο καθηγητής Λ. Παπαδήμος είναι καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.


Η συμμετοχή του σε συμβούλια και επιτροπές, υπογραμμίζει την εκτίμηση και την αποδοχή που απολαμβάνει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (2001 μέχρι σήμερα), μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (1999 μέχρι σήμερα), μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994-98), Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993-95).


Κατά την περίοδο 1989-90, ο Λουκάς Παπαδήμος συμμετείχε στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την προεδρία του καθηγητή 'Αγγελου Αγγελόπουλου, που συστάθηκε από τον τότε πρωθυπουργό, Ξενοφώντα Ζολώτα, για τη σύνταξη έκθεσης για τη Σταθεροποίηση και Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Στο ίδιο διάστημα, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Schneider για την αξιολόγηση ερευνητικών προγραμμάτων οικονομικών επιστημών, στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Στη δεκαετία του 80 συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και στην Επιτροπή Padoa-Schioppa, που συστάθηκε από τον τότε Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Ντελόρ, για τη σύνταξη έκθεσης για την Οικονομική Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.


Πλήθος είναι οι δημοσιεύσεις που έχει κάνει ο κ. Παπαδήμος, είτε προσωπικά είτε σε συνεργασία με επιστήμονες διεθνούς αναγνώρισης, κυρίως πάνω στα θέματα νομισματικής πολιτικής, νομισματικών μηχανισμών, Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συστήματος, καθώς των τραπεζο-πιστωτικών και δημοσιονομικών συστημάτων. 
ΕΞΠΡΕΣ


ΠΡΕΖΑ TV
10-11-2011

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε "Η συνωμοσία του Κολεγίου Αθηνών"
του Παναγιώτη Τραϊανού

"... Πρωθυπουργός είναι ο Παπαδήμος του Κολεγίου. Συμμέτοχοι στην Κυβέρνησή του είναι οι δύο αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων. Ο Παπανδρέου του Κολεγίου και ο Σαμαράς επίσης του Κολεγίου. Κορυφαίος Υπουργός τού τρίτου κόμματος είναι ο Βορίδης του Κολεγίου. Κορυφαίος υποστηρικτής του "τολμήματος", ο Μητσοτάκης του Κολεγίου. Όλοι αυτοί ανήκουν στην ίδια "κοινότητα" και ως εκ τούτου έχουν δικούς τους "κώδικες" επικοινωνίας ...Προτεσταντικούς "κώδικες", στους οποίους εντρύφησαν και κατά τις σπουδές τους στις ΗΠΑ. Γι' αυτόν τον λόγο και δεν υπάρχουν προβλήματα στις ενδοσυνεννοήσεις τους και βέβαια για τις "έξωθεν" προτιμήσεις τους. Παίζουν διαρκώς μια "παράσταση", η οποία μπερδεύει τον κόσμο ...Μια "παράσταση", που, όταν έχει προβλήματα, "ενισχύεται" από διάφορους "εξωγενείς" και "αξιόπιστους" παράγοντες ...επίσης του Κολεγίου.
...Ο Μάνος ή ο Ανδριανόπουλος —αμφότεροι του Κολεγίου— θα δώσουν μια "ιδεολογική" κάλυψη στην όποια προσπάθεια των "συμμαθητών" τους. Αν αυτοί δεν φτάνουν, θα "επιστρατευτούν" και οι "διανοούμενοι" τύπου Δήμου ή Χωμενίδη ...Ας ψάξει κάποιος όλα τα βίντεο των "πλυντηρίων" της Κολεγιακής ΜΜΕνημέρωσης και θα το διαπιστώσει ...Όλοι οι υπερασπιστές του "Μνημονίου" ανήκουν στο Κολέγιο ...Όλοι όσοι βγήκαν και είπαν δημοσίως, είτε σε μέσα του εσωτερικού είτε σε μέσα του εξωτερικού, ότι ο ελληνικός λαός είναι "απατεώνας", "διεφθαρμένος" και "τεμπέλης" είναι επίσης του Κολεγίου ...Όλοι όσοι βγήκαν στα διεθνή ΜΜΕ, για να δηλώσουν το πόσο πολύ "ντρέπονται" που είναι Έλληνες, είναι επίσης του Κολεγίου ...Όλοι όσοι "τρέμουν" στην ιδέα ότι οι Έλληνες μπορεί και να μην πληρώσουν τους τοκογλύφους, ανήκουν στο ίδιο δυναμικό ...Όλοι όσοι θεωρούν ότι οι Έλληνες είναι μη ανταγωνιστικοί, είναι του Κολεγίου.
Κατά σύμπτωση, δηλαδή, όλοι όσοι κατηγόρησαν τον λαό για απατεωνιές ή διαφθορά ή τεμπελιά, ήταν κατά "σύμπτωση" συμμαθητές του κορυφαίου διαφθορέα της ελληνικής ιστορίας του Ανδρέα Παπανδρέου του Κολεγίου. Για τα χρήματα που πρέπει οι Έλληνες να πληρώσουν —για να μην ζημιωθούν οι τοκογλύφοι— οι πρώτοι, οι οποίοι μίλησαν υπέρ αυτού, ήταν κατά "σύμπτωση" οι συμμαθητές του κορυφαίου τραπεζίτη τοκογλύφου της χώρας του Λάτση ...επίσης του Κολεγίου. Για ανταγωνιστικότητα μίλησαν αυτοί, οι οποίοι δεν έχουν φάει ούτε μία μπουκιά ψωμί στη ζωή τους χωρίς "μέσον", όπως κατά "σύμπτωση" ο Υπουργός Οικονομικών του Μνημονίου Παπακωνσταντίνου ...και πάλι του Κολεγίου ...Αυτοί, οι οποίοι ζουν ως παράσιτα εις βάρος της χώρας και προς χάρη των συμμαθητών τους ...ΟΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ, ΤΙΜΙΟΙ ΚΑΙ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΙ. ..."

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/i-synomosia-tou-kolegiou-athinon.html

Υ.Γ.
Οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου καλό είναι να διαβάσουν αυτό το κείμενο για τη δική τους ασφάλεια. Ο ρόλος τους είναι απόλυτα κρίσιμος και η άγνοια σε αυτό το επίπεδο δεν συγχωρείται ...Δεν συγχωρείται, γιατί οι προδότες, χωρίς τη δική τους βοήθεια, δεν μπορούν να κάνουν τίποτε ...Οι δικές τους ψήφοι είναι αυτές, οι οποίες τελικά θα παραδώσουν τη χώρα στους τοκογλύφους. Είτε γνωρίζουν τι κάνουν είτε όχι, συνένοχοι θα γίνουν με αυτούς, αν ψηφίσουν υπέρ της Δανειακής Σύμβασης ...Συνένοχοι με τη συμμορία του Κολεγίου ...Τη συμμορία αυτή, η οποία τους βλέπει σαν "κατώτερους" και γελάει μαζί τους ...Τη συμμορία αυτή, η οποία νομίζει ότι μπορεί να τους "κουνάει" σαν άβουλες "μαριονέτες".

Tonys είπε...

den gamionte oloi

Ανώνυμος είπε...

άντε ρε τον αρχιμασόνο

Ανώνυμος είπε...

.......xronia trote fasolia dixos na ta sinithisete ke afou sas vlaptoun den lete na ta paratisete..opios katalave..katalave

Ανώνυμος είπε...

o tupos exei spoudasei fusikh oikonomia k.a.k genika oloi auto prospathoume na kanoume!mipos omos h poli theoria mas apomakrine ap thn praksh!!alla kai ta mme briskontai se pliri apragia.

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται ότι ξεχάσατε να γράσψετε ότι ο Παπα-δήμιος ήταν και κάποια εποχή Νο 2 στην Goldman -Sachs, τη γνωστή τράπεζα που - σύμφωνα με τη συνέντευξη που δόθηκε προ καιρού σε αγγλικό κανάλι από κορυφαιο χρηματιστή της Wall Street - κυβερνά τα δυτικά κράτη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ο "πρωθυπουργός μας", ο "πρωθυπουργός" της Ιταλίας και ο επικεφαλής της ΕΚΤ πέρασαν όλοι από υψηλότατες θέσεις της παραπάνω τράπεζας. Αυτή τη συνέντευξη, τα "δικά μας", τα "ελληνικά" ΜΜΕ "ξέχασαν" να μεταδόσουν, εκτός από το Ράδιο Αρβύλα και, νομίζω, το Λαζόπουλο. Ο προδότης αυτός, από την πρώτη μέρα το είπε καθαρά: δεν υπάρχουν "κόκκινες γραμμές" στις διαπραγματεύσεις, παρά μόνο η σωτηρία της πατρίδας. Δυστυχώς για τους Έλληνες, πατρίδα του παπα-δήμιου είναι οι τράπεζες που τον πλήρωναν και τον πληρώνουν τόσα χρόνια. Γιάννης