Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΑ-ΦΩΤΙΑ


Επιτόκια επιπέδου τοκογλυφίας - χρεοκοπίας, που φτάνουν το 15,5%, πληρώνει αυτή την περίοδο ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τα δάνεια που είχε πάρει η δημοτική αρχή Παπαγεωργόπουλου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Το κεφάλαιο ανέρχεται τώρα σε 14 εκατ. ευρώ και μέχρι το τέλος του χρόνου το επιτόκιο ίσως φτάσει στο ιλιγγιώδες 25%, αφού κυμαίνεται με βάση το δεκαετές ομόλογο του Δημοσίου. Οι δανειακές υποχρεώσεις του δήμου στο τέλος του χρόνου ανέρχονται στο ποσό των 39,6 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 3,9 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις περσινές. Για το 2011 ο δήμος θα καταβάλλει ποσό 4,35 εκατ. ευρώ για εξόφληση χρεολυσίων και 4,02 εκατ. ευρώ για εξόφληση τόκων.

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χασδάι Καπόν, που παρουσίασαν τον προϋπολογισμό του 2012. Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει για πρώτη φορά σημαντική μείωση στα δημοτικά τέλη, ύψους 7,5%, έπειτα από πολλά χρόνια συνεχών αυξήσεων. Ο Γ. Μπουτάρης μίλησε για μια μεγάλη προσπάθεια που γίνεται ώστε να υπάρξει σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών που έχουν "φουσκώσει" σε βάθος χρόνου, λόγω της ανορθολογικής διαχείρισης αλλά και της διαφθοράς.
ΠΡΕΖΑ TV
10-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: