Παρασκευή, Νοεμβρίου 11, 2011

ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ


Με στόχο την από κοινού εξέταση της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης με τις τοπικές αρχές αφίχθη σήμερα στην Ιαπωνία η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ όπου και θα παραμείνει για δύο ημέρες.
Μετά τις επισκέψεις της στην Μόσχα και το Πεκίνο, είναι η πρώτη φορά που η νέα πρόεδρος του ΔΝΤ επισκέπτεται με την ιδιότητα της αυτή το Τόκιο, του οποίο η συνδρομή στον διεθνή οργανισμό είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μετά από εκείνη των ΗΠΑ.



Μετά τις συνομιλίες που θα έχει με τον διοικητή της ιαπωνικής κεντρικής τράπεζας και τον υπουργό Οικονομικών, η Λαγκάρντ θα αναχωρήσει το Σάββατο για τη Χαβάη (ΗΠΑ) όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Οικονομικού Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού (APEC).


Στην Κίνα είχε ζητήσει από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη να αντιδράσουν συνδυασμένα στηνευρωπαϊκή κρίση και στην απειλή της ύφεσης ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο μιας γενικευμένης "αβεβαιότητας και οικονομικής αστάθειας".


Η Ιαπωνία περιμένει εξηγήσεις από την Λαγκάρντ σχετικά με τα σχέδια του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης. Φέτος, η Ιαπωνία έχει αγοράσει ομόλογα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αξίας σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όμως, δεν προτίθεται να προχωρήσει σε περαιτέρω αγορές εάν δεν πληροφορηθεί την ύπαρξη ενός αξιόπιστου ευρωπαϊκού σχεδίου εξόδου από την κρίση.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
11-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: