Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2011

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ!ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ!!!


Ελλείψεις ακόμη και στα αμαξίδια μεταφοράς των ασθενών, υπάρχουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο πλέον νευραλγικό τμήμα του νοσοκομείου του Ρίου, αυτό των Επειγόντων Περιστατικών.
Οι ασθενείς που χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας, «εξυπηρετούνται» από μόλις δυο διαθέσιμα αναπηρικά αμαξίδια για τη μετακίνησή τους, είτε προς τους θαλάμους των κλινικών, είτε και για να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις (μαγνητική, αξονική, κτλ).



Αποτέλεσμα, αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, είναι τόσο οι ασθενείς, όσο και συνοδοί τους, να περιμένουν με τις ώρες στους διαδρόμους και στους θαλάμους των Επειγόντων, μέχρι να έρθει η σειρά τους για το καροτσάκι!


Η τριτοκοσμική αυτή κατάσταση δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του συνόλου του προσωπικού του νοσοκομείου (γιατροί, νοσοκόμοι, τραυματιοφορείς), οι οποίοι δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό. Και πραγματικά, γιατί τα καλά πρέπει να λέγονται, οι ρυθμοί εργασίας του προσωπικού στο ΠΠΝΡ, ουδεμία σχέση έχει με τους γνωστούς ρυθμούς εργασίας στο Δημόσιο.


Τουλάχιστον στο Τμήμα Επειγόντων, αλλά και στην Παθολογική Κλινική, που συντάκτης μας παρακολούθησε επί μία ολόκληρη ημέρα τη λειτουργία των τμημάτων, διαπίστωσε ότι το προσωπικό δεν σταματά ούτε για να πιει νερό, προσπαθώντας να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες των ασθενών.


Όμως, για το ότι δεν υπάρχουν αμαξίδια για να μεταφέρονται οι ασθενείς για μια ακτινογραφία, δεν είναι ευθύνη των εργαζομένων, άσχετα αν αυτοί τελικώς ακούνε τα παράπονα των ασθενών και των συνοδων τους.
thebest.gr


ΠΡΕΖΑ TV
17-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: