Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2011

Ο ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ «ΕΓΚΩΜΙΑΖΕΙ» ΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ…ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΜΕΣΣΙΑ… ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ!!!


ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΥΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ...ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΟΣΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΑΖΙ!!!
Ιδιαίτερα θετικές και εκτεταμένες είναι οι αναφορές του αιγυπτιακού τύπου για την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου ως νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος.
"Ο Παπαδήμος καθοδηγεί την Ελλάδα", είναι ο τίτλος της εφημερίδας "Αλ Αχμπάρ" η οποία τονίζει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι "ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, σύμβουλος και του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, αναλαμβάνει σε αντικατάστασή του την πρωθυπουργία. Αυτός ορίζεται να οδηγήσει την κυβέρνηση Συνεργασίας (μεταβατικού χαρακτήρα) με στόχο τη διευθέτηση της οικονομικής κατάστασης και να διασώσει τη χώρα.



Συνεχίζοντας, η εφημερίδα "Γκομχουρέια" επέλεξε να αφιερώσει ένα αυτοτελές άρθρο στις πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας κάτω από το γενικό τίτλο: "Ο Λουκάς Παπαδήμος οικονομικός εμπειρογνώμονας ανέλαβε την ευθύνη και διορίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδος από τον Έλληνα πρόεδρο κ. Κάρολο Παπούλια". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο νέος Πρωθυπουργός, που υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, απολαμβάνει σεβασμού και διεθνούς φήμης, λόγω της μεγάλου εύρους εμπειρίας του στον οικονομικό και δημοσιονομικό τομέα. Προσδοκάται να χειριστεί τα ελληνικά ζητήματα και θεωρείται το κατάλληλο πρόσωπο σε αυτή τη συγκεκριμένη οικονομική περίοδο, για να διευθετήσει την κατάσταση αυτή που θεωρείται η πλέον κρίσιμη για την Ελλάδα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο."


Η εφημερίδα "Αλ Αχράμ" τονίζει για το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδος: "Ο Παπαδήμος επικεφαλής της Κυβέρνησης Συνεργασίας στην Ελλάδα". Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρονται και οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, ενώ επικεντρώνεται και στη "Μαραθωνία Συνάντηση", που έλαβε χώρα πριν οι πολιτικοί αρχηγοί καταλήξουν και "βγουν από τη δύσκολη θέση". Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής Προεδρίας ορίστηκε πρωθυπουργός ο κ Λουκάς Παπαδήμος, που υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τοποθετήθηκε επικεφαλής της Κυβέρνησης Συνεργασίας, για να "διασώσει την Ελλάδα από την οικονομική κρίση αλλά και την απειλή να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης. Μετά από την ορκωμοσία, η αποστολή του νέου πρωθυπουργού (φαίνεται να) είναι ιδιαίτερα δυσχερής δεδομένου ότι ο κ. Λ. Παπαδήμος θα αντιμετωπίσει μεγάλα βάρη, οφείλοντας να κρατήσει τη χώρα και να την συγκρατήσει από "τον γκρεμό της πτώχευσης".


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΠΡΕΖΑ TV
12-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: