Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2011

ΜΠΑΡΟΖΟ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ


«Αν η χώρα δεν δανειστεί θα χρεοκοπήσει και δεν θα μπορεί να έχει σχολεία ή νοσοκομεία» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τονίζοντας ότι η Ελλάδα για να λάβει βοήθεια θα πρέπει να αποφασίσει άμεσα  την παραμονή της ή όχι στην Ευρώπη.
Αργά χθες οι δύο πρόεδροι,  του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δήλωσαν «επιθυμούμε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ» και εξέφρασαν την ετοιμότητα της ευρωζώνης να στηρίξει την Ελλάδα.



Σε γραπτή δήλωσή τους για τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας του G20 στις Κάννες, οι δύο ανώτατοι κοινοτικοί παράγοντες επισήμαναν ότι προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι να παραμείνει προσηλωμένη η Ελλάδα στο «συμφωνημένο πακέτο» της 27ης Οκτωβρίου και ειδικότερα να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος ΕΕ και ΔΝΤ.


Οι Ρομπάι και Μπαρόζο σημείωσαν ακόμα  ότι, με δεδομένη τη δραματική εγχώρια πολιτική και κοινωνική κατάσταση, η εθνική και πολιτική ενότητα στην Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας, προκειμένου «να δοθεί η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό λαό», συμπληρώνοντας ότι έχουν «εμπιστοσύνη στο αίσθημα υπευθυνότητας των Ελλήνων».
ΠΡΕΖΑ TV
4-11-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αλλος ενας εκβιασμος κατα του Ελληνικου λαου απο τα βολεμενα μεγαλολαμογια του ειδους. Μας απειλειτε με τα σχολεια που ηδη δεν εχουν βιβλια? (χαρη στη "κυρια" μπιλντερμπεργκ), και με τα νοσοκομια που αν εχεις δουλεια (αρα και ασφαλιση), θα εισαι τυχερος αν κλεισεις ραντεβου μετα απο 3 μηνες για να σε εξετασουνε? Τι μας λετε ρε γελοιοι, δεν εχουμε καταλαβει που μας πατε? Ο βρεγμενος το νερο δεν το φοβαται, και μακαρι να γυρισουμε στη δραχμη, για να γκρεμισουμε ολη αυτη τη λυκοσυμμορια των τραπεζιτων, των τοκογλυφων και των μεγαλολαμογιων που λυμενεται τη χωρα μας. Και εγω εχω εμπιστοσυνη στο "αισθημα υπευθυνοτητας των Ελληνων", και περιμενω ποτε θα δικασουμε υπευθυνα τους δοσιλογους που εφτασαν εδω τη χωρα και να στειλουμε και εσας στον αγυριστο.