Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ…ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ


Ο επόμενος πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι υψηλών πολιτικών προδιαγραφών, κύρους και αποδοχής, υπογράμμισαν, με χωριστές δηλώσεις, ο Γιάννης Ραγκούσης και η Άννα Διαμαντοπούλου, δύο από τα μέλη της κυβερνητικής «τρόικας», που είχε ταράξει προ ολίγων ημερών τα πολιτικά νερά με άρθρο-παρέμβαση υπέρ της επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων και κατά των συντεχνιών.
«Η χώρα έχει ανάγκη έναν πρωθυπουργό υψηλών πολιτικών προδιαγραφών και όχι τον κοινό χαμηλό μέσο όρο των κομμάτων, ειδικά εντός των κομμάτων» υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης.



Όπως τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο ίδιος είναι αντίθετος στις εσωκομματικές διεργασίες που υπονομεύουν, όπως υποστήριξε, την κυβέρνηση συνεργασίας. 

Επίσης χαρακτήρισε ως «απολύτως απαράδεκτη, κάθε σκέψη και συζήτηση γύρω από εσωκομματικά ζητήματα, σε αυτές τις πολύ κρίσιμες εθνικά περιστάσεις». 

"Η αγωνία των πολιτών δεν πρέπει να μετατραπεί σε απελπισία. Οι εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις επιβάλλουν άμεση λύση, με σεβασμό στη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα", ανέφερε σε γραπτή της δήλωση η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. "Η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργό υψηλού κύρους και αποδοχής, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με βαθιά γνώση των οικονομικών και με εγνωσμένη επάρκεια στο κατεξοχήν θέμα που είναι η άμεση ολοκλήρωση των δεσμεύσεων της 27ης Οκτωβρίου 2011, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ", τόνισε.
"Αυτός μαζί με ικανούς και αποφασισμένους ανθρώπους από το σύνολο του πολιτικού φάσματος μπορούν να βάλουν φραγμό στην πορεία καταστροφής", πρόσθεσε και κατέληξε στη δήλωσή της: "Ελπίζω και εύχομαι ότι συνεχίζονται οι υπερβατικές και εξαντλητικές προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση από όλους, ώστε να υπάρξει άμεσα αποτέλεσμα".


Το τρίτο μέλος της κυβέρνησης που είχε συνυπογράψει το άρθρο-παρέμβαση, ο Ανδρέας Λοβέρδος, δεν έχει προς το παρόν τοποθετηθεί επί του ζητήματος.



ΠΡΕΖΑ TV
9-11-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΝΟΥΛΑ ΔΕΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΓΩΝΙΑ.ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ;ΑΣΕ ΔΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ. ΤΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ;Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΑ.ΟΥΦ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΑΝΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.